Çivril’deki cinsel istismar olayına yayın yasağı geldi – D20Haber
11.05.2025, Pazar
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Çivril’deki cinsel istismar olayına yayın yasağı...

Çivril’deki cinsel istismar olayına yayın yasağı geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Aralık 2019 Perşembe - 23:54Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma - 00:05
Çivril’deki cinsel istismar olayına yayın yasağı geldi

Denizli’nin Çivril ilçesindeki bir yurtta meydana gelen cinsel istismar olayıyla ilgili mahkeme kararıyla yayın yasağı getirildi.

Çivril Sulh Ceza Hakimliği, 26/12/2019 tarih ve 2019/520 D. İş sayılı kararıyla D20haber.com’a elektronik posta yoluyla, ilçede meydana gelen cinsel istismar olayına ilişkin Denizli Valiliğinin açıklamasına yer verilen içeriğin yayından kaldırılmasına ve erişimin engellenmesine ilişkin tebliğde bulunuldu.

Bu tebliğ üzerine çirkin olayla ilgili ilk haberi ve ardından konuyla ilgili Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamanın yer aldığı haberi yayından kaldırdık.

KARARLA İLGİLİ TEBLİĞ

Söz konusu mahkeme kararıyla ilgili D20haber.com’a elektronik posta yoluyla yapılan tebliğ şöyle:

Haberin DevamıReklam




“Sayın Yetkili,
Bilindiği üzere, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” 23/05/2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye’de İnternet içerik düzenlemeleri konusunda yetkili kamu kurumudur.
6639 sayılı Kanunun 29.maddesi ile 5651 sayılı Kanuna eklenen, 15/04/2015 tarih ve 29327 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 8/A maddesi uyarınca; Kurumumuza, aşağıda yer verilen internet adresindeki içeriğin çıkarılmasına ve erişimin engellenmesine yönelik Hâkimlik kararı gönderilmiştir.
5651 sayılı Kanunun 8/A. maddesinin 1.fıkrasını son cümlesi gereğince kararın gereği, tarafınızca derhal ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren dört saat içinde yerine getirilmesi gerekmektedir.
Bu nedenlerle; aşağıda belirtilen internet adresindeki içeriğin derhal ve en geç dört saat içinde çıkarılması, aksi takdirde erişimi engelleme işlemi tesis edilerek 5651 sayılı Kanunun 8/A maddesindeki hükümler gereğince hakkınızda adli ve idari işlem başlatılacağı hususları ihtar olunur.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu”