Belediye meclisinden karar çıkmadan Diyanet tabelayı astı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Belediye meclisinden karar çıkmadan Diyanet tabelayı...

Belediye meclisinden karar çıkmadan Diyanet tabelayı astı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2023 Salı - 09:25Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:44
Belediye meclisinden karar çıkmadan Diyanet tabelayı astı

Denizli’nin Çivril ilçesinde henüz bina tahsisiyle ilgili belediye meclisi kararı alınmadan Diyanet’in tabela asması, “bu nasıl iş başkan?” dedirtti.

• TIKLAYIN | Meclis kararı alınmadan asılan Diyanet tabelası söküldü

Çivril Belediye Meclisinin ağustos ayı ilk toplantısında, gündeme ek olarak belediyeye ait bir binanın İlçe Müftülüğüne tahsisi ele alındı. Meclis gündemine alınan talep, görüşlerin ifade edilmesinin ardından incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantısı bitiminde talebe konu olan binayı incelemek için alana giden Belediye Meclis üyesi Koray Eren, daha rapor hazırlanıp onaylanmayan binaya tabelanın bile asılmış olduğunu gördü.

“BİNA ZATEN VERİLMİŞ, BİZ NEYİ GÖRÜŞECEĞİZ”

Çivril Müftülüğünün gençlik merkezi yapmak amacıyla istediği binaya, meclis kararı alınmadan tabela asılmasına tepki gösteren Belediye Meclis üyesi Koray Eren, “Bina zaten verilmiş, neden meclis toplantısında gündeme alınıyor ki. Meclis toplantıları bitmeden hatta konu daha komisyonlarda görüşülmeden binaya tabela asılması, Çivril Belediye Meclisini yok saymaktır. Bu meclis 45 bin seçmenin ve 61 bin Çivrillinin temsil edildiği bir yer. Bina ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir karar alınmadan, komisyon toplantısı bile yapılmadan tabela asılarak, Meclis baskı altına alınmıştır” şeklinde konuştu.

Komisyonlarda görüşülecek tahsis kararı, 9 Ağustos Çarşamba gün yapılacak meclis toplantısında oylanacak.

DENİZLİ (İHA)