23 yaşındaki üniversite öğrencisi yaşadığı ilçeye kütüphane kazandırdı – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. 23 yaşındaki üniversite öğrencisi yaşadığı ilçeye...

23 yaşındaki üniversite öğrencisi yaşadığı ilçeye kütüphane kazandırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2021 Çarşamba - 10:21Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba - 12:35
23 yaşındaki üniversite öğrencisi yaşadığı ilçeye kütüphane kazandırdı

Denizli'nin Çivril ilçesinde üniversite öğrencisi genç kız, atıl vaziyetteki okul binasını tadilattan geçirerek kurs merkezi ve kütüphaneye dönüştürdü.

İlçenin Yalınlı Mahallesi’nde yaşayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Gamze Atmaca, bir süre önce ‘Gülümse’ platformu kurdu. Platformla ile birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Atmaca, yaşadığı mahallede bulunan eski okul binasını kurs merkezi ve kütüphaneye çevirmek için kolları sıvadı. Çivril Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek alan Atmaca yıkılmaya yüz tutan okul binasını köyün kadınları ile birlikte yeniden hayata döndürdü.

OKUL BİNASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

Salgın döneminde uzaktan eğitime geçilmesi sebebiyle Çivril’e döndüğünü aktaran Atmaca, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin’le görüşerek yıkılmaya yüz tutan okul binasını yeniden hayata döndürmek istediğini ifade etti. Atmaca, “Salgın döneminde öğrenimime ara verip köyüme dönünce boş ve atıl vaziyetteki ilkokulu binamızı gördüm. Köyün çocukları taşımalı eğitimle başka mahalle okullarına gittiği için köyün okulu harabeye dönmüştü. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin’le görüştüm. Okulu, gönüllülerle birlikte tamir edip yeniden kullanılır hale getirebileceğimizi söyledim. Başkan Vural projemize sahip çıktı ve destek verdi. ‘Gülümse’ platformumuzla okulumuzun durumunu ve yapmak istediklerimizi sosyal paylaşım sayfalarından gönüllülere duyurduk. Çok kısa sürede çalışmalara başladık” dedi.

“BAYRAM SONRASI AÇILIŞ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

İki ay önce başlayan çalışmalarda okulun tadilatının bitmek üzere olduğunu belirten Atmaca “İki aydır hem belediye hem de gönüllülerimizin çalışmaları ile okulumuzun tadilatını bitirme noktasına getirdik. Okulda üç oda var. Odanın birisini kütüphane, birisini kadınlar için kurs ve eğitim merkezi diğerini de okul öncesi çocuklarımız için oyun alanı olarak düzenledik. Destek ve bağışlarla kitap topladık. Bayram sonrası açılışı yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)