THY uçağına rüzgar azizliği – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. THY uçağına rüzgar azizliği

THY uçağına rüzgar azizliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2017 Perşembe - 14:13Güncelleme: 7 Eylül 2017 Perşembe - 14:13
THY uçağına rüzgar azizliği

Türk Hava Yollarının İstanbul-Denizli seferini yapan uçağı, sert esen rüzgar nedeniyle ilk denemesinde iniş yapamadı. Uçağın yoğun şekilde sarsılması üzerine kaptan pilotun pisti pas geçip yeniden havalanması yolcuları heyecanlandırdı. Uçak ikinci denemede Çardak Havaalanı’na inişini gerçekleştirdi.

Bu sabah İstanbul’dan havalanan TK 2576 sefer sayılı THY uçağı, Çardak Havaalanı’na inişe geçtiğinde rüzgar problemiyle karşılaştı. Kaptan pilot, inmeyi denemesine rağmen, sert esen rüzgarın uçağı sarsması üzerine pisti pas geçip yeniden havalandı.

Kısa bir süre havada kalan uçak 0-6 pistinden gerçekleştiremediği inişini 2-4 pistinden sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Uçakta bulunan yolcular da inişin tamamlanmasının ardından derin bir nefes aldı.

THY yetkilileri, sert esen rüzgarın zaman zaman uçağın inişinde sıkıntı yaratabildiğini, kaptan pilotun bu durumda havalanarak, ikinci piste yönelip inişi gerçekleştirdiğini, yolcuların panik ve korkmasına neden olacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.