Alevler geniş bir alana yayıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. Alevler geniş bir alana yayıldı

Alevler geniş bir alana yayıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Eylül 2020 Perşembe - 21:07Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe - 21:08
Alevler geniş bir alana yayıldı

Denizli'nin Çardak ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den "Şu ana kadar helikopterden gördüğümüz kadarıyla göz kararı söyleyebileceğimiz bir 25 hektar civarında bir alan etkilenmiş gözüküyor" açıklaması geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilçenin Hayriye Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınıyla ilgili helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Pakdemirli, daha sonra yangın bölgesinde yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, yangının saat 13.40 sıralarında çıktığını ve 13.50'da yangına müdahaleye başladıklarını söyledi.

Denizli'deki yangında 49 arazöz, 16 tanker, 2 ilk müdahale aracı, 7 helikopter, 5 dozer ve 8 dozerin yolda olduğunu bildiren Pakdemirli, 150 personelle bu yangına müdahale ettiklerini belirtti. Pakdemirli, şu açıklamayı yaptı:

"Kontrol altına alamayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz bir yangın değil. Sadece etrafını tamamen çevrelememiz gerekiyor. Ek gelen takviye araçlarla birlikte de inşallah gece ilerleyen saatlerde de yangını çevrelersek 'yangını tamamen kontrol altına aldık' diyebileceğiz. Şu ana kadar helikopterden gördüğümüz kadarıyla göz kararı söyleyebileceğimiz bir 25 hektar civarında bir alan etkilenmiş gözüküyor. Alanın merkezinde biraz ateş vardı. Onun dışındaki yerlerde ateşte çok önemli sıkıntı yok. Rüzgar şimdilik lehimize gözüküyor."

Gece ilerleyen saatlerde havayla ilgili önemli bir değişiklik olmamasını dileyen Pakdemirli, "Hızlı bir şekilde genel müdür yardımcımız burada, İzmir'den ben bölge müdürümüzü getirdim. Buradaki bölge müdürümüz konuya müdahale ediyor. İzmir'den teknik elemanlar burada. Yangınla ilgili çok deneyimli ekip burada. Çok hızlı şekilde inşallah burayı hallederiz."

DENİZLİ (AA)