Vali Atik: 10 hane tahliye edildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. Vali Atik: 10 hane tahliye edildi

Vali Atik: 10 hane tahliye edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2020 Cuma - 01:47Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma - 01:50
Vali Atik: 10 hane tahliye edildi

Denizli’nin Çardak ilçesinde meydana gelen orman yangını sonrasına kriz masası oluşturulurken, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, tedbir amacıyla 10 evin boşaltıldığını ifade etti.

İlçenin Hayriye Mahallesi’nde saat 13:40 sıralarında başlayan ve kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınına çok sayıda arazöz, su tankeri, yangın söndürme helikopterinin yanı sıra itfaiye araçları müdahale ediliyor.

Yangınla ilgili açıklama yapan Vali Atik, “Tabi ilk önce Denizli’ye , Çardak ilçesine ve Hayriye köyüne geçmiş olsun. Orta düzeyin üzerinde bir yangın olarak gözüküyor. Tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Kontrol altına almaya çalışıyoruz” dedi.

“TEDBİR AMAÇLI 10 HANE BOŞALTILDI”

Yangının gece olası durumların dışında sıçraması halinde riskli bulunan evleri boşalttıklarını belirten Atik, “Tedbir amaçlı bazı haneleri boşalttık. Şuanda öyle bir risk gözükmüyor. Biz yine de tedbir amaçlı ve vatandaşımız zarar görmesin diye boşalttık. İnşallah sabahın ilk saatlerinde yangın tamamen kontrol altına alınmış olur ve soğutma çalışmaları devam eder. 10 haneyi tedbir amaçlı ve ne olur olmaz diye boşalttık. Zaten onlarda yazlık için gelen vatandaşlarımız. Onları da eş ve akrabalarının yanlarına yerleştirdik. Şuanda ciddi bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Vali Atik, Burdur’dan Afyon’dan ve tüm çevre illerden takviye ekiplerin sevk edildiğini belirtti.

DENİZLİ (İHA)