Havalimanı taksi ihalesi sil baştan – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. Havalimanı taksi ihalesi sil baştan

Havalimanı taksi ihalesi sil baştan

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Nisan 2019 Pazartesi - 13:02Güncelleme: 8 Nisan 2019 Pazartesi - 13:02
Havalimanı taksi ihalesi sil baştan

Çardak Havalimanı taksi ihalesini kazanan kooperatif sözleşme imzalamazken, diğer kooperatife de sözleşme için tanınan süre bu hafta sona erecek. Bu kooperatifin de taksi başına 27 bin 600 lira ödemeyi kabul etmeyeceği ve ihalenin yenileneceği bildiriliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Çardak Havalimanı taksi ihalesi 19 Şubat’ta yapıldı. İhaleye Havataş Taksi Kooperatifi, Orta Çeşme Taksi Kooperatifi ve Antalya’dan bir firma katıldı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı, rakamların havada uçuştuğu ihaleyi taksi başına aylık 28 bin lira artı KDV ile Orta Çeşme Taksi Kooperatifi kazandı.

SÖZLEŞME İMZALAMADI

İhalede çılgın rakam teklifini veren Orta Çeşme Taksi Kooperatifi, zaman içinde bu paranın ne kazanılmasının ne de ödeme yapmanın mümkün olmadığını gördü. İhale sonrası 15 günlük yasal süre içinde sözleşme imzalaması için yapılan davete, kooperatif yönetiminde yanıt gelmedi. Bunun üzerine 50 bin liralık geçici teminat bloke edildi.

HAVATAŞ İMZAYACAK MI?

İhalede taksi başına aylık 27 bin 600 lira artı KDV teklifini veren Havataş Taksi Kooperatifi’ne sözleşme çağrısında bulunuldu. Şu ana kadar kooperatiften bir yanıt gelmedi. Verilen süre bu hafta sona erecek. Havataş Taksi Kooperatifi’nin de 50 bin liralık teminatın bloke edilmesini göze alarak sözleşme imzalamaya yanaşmayacağı belirtiliyor.

YENİ İHALE SÜRECİ

İki kooperatifin de sözleşme imzalamamasıyla yeni bir ihale süreci başlatılacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İhale Komisyonu, Çardak Havalimanı Taksi ihalesi için yeni bir tarih belirleyerek duyuru yapacak. İhalenin mayıs ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.