Yörükler şenlikte buluştu, hünerlerini sergileyip eğlendi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Yörükler şenlikte buluştu, hünerlerini sergileyip eğlendi

Yörükler şenlikte buluştu, hünerlerini sergileyip eğlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ağustos 2019 Pazartesi - 18:53Güncelleme: 19 Ağustos 2019 Pazartesi - 18:53
Yörükler şenlikte buluştu, hünerlerini sergileyip eğlendi

Çameli Yörük ve Türkmen Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yörük Şenlikleri yapıldı. Yörüklerin hünerlerini sergilediği, ürettikleri ürünleri kurulan pazarda satışa çıkardığı ve yöresel türkülerin seslendirildiği etkinlik, katılımcıların keyifli bir gün geçirmelerini sağladı.

İlçenin Paşa Deresi Parkı’nda UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçilen ve geçen yıl vefat eden Hayri Dev ile yağlı güreşçilerden Hasan Şahin anısına düzenlenen şenliğe Çameli Kaymakamı Didem Dinç Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arsan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Çameli Yörük Türkmen Derneği Özcan Özçelik ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Çameli ve çevre ilçelerden gelen Yörüklerin Paşa Deresi’nde toplanıp, develer ile birlikte yürüyüşe geçmeleriyle başladı. Ekipler de halk oyunları gösterisi sundu. Bu arada kurulan stantlarda kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden nalbantlık, kalaycılık, demircilik, saraçlık, semercilik, lehimcilik, bıçakçılık, tahta oymacılığı icra edildi, ürünler satışa sunuldu. Akşam da yöresel sanatçılar sahne alarak şenliğe renk kattı.

Çameli Yörük Türkmen Derneği Başkanı Özcan Özçelik, yaptığı konuşmada, Yörüklerin yüzlerce yıldır özünden ve benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşattıklarını vurguladı. Özçelik, “Bağımsızlıklarına düşkün, devletine sıkı sıkıya bağlı Yörüklerimiz, yerleştikleri yerde geldikleri yeri, aldıkları terbiyeyi unutmayarak Anadolu’ya ve Türklüğe bağlılık göstermişlerdir. Yörükler atalarının eski yaşantılarını olduğu gibi, hiç bozulmadan koruyan Türkmenlerdir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması önemlidir” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, etkinliği düzenleyen Yörük Türkmen Derneği yöneticilerine teşekkür ederek, bealediye olarak destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Kaymakam Didem Dinç de Türklerin yaylalara yerleşmesinde Yörüklerin büyük önemi olduğunu ifade etti. Dinç, “Bulunduğumuz bölgenin her yerinde Yörüklerin bir hatırası ve ruhu var. Geleneklerimizi unutturmayan ve onları yaşatmaya çalışan Yörüklere teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği yapan Çameli Yörük Türkmen Derneği Başkanı Özcan Özçelik’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.