İlçenin Akpınar Mahallesi’nde babasından devraldığı kahvehaneyi işleten 3 çocuk babası Ramazan Kaval, diğer meslektaşlarından farklı hizmet sunmak istediğini, bunu da odun ateşinde çay demleyerek yaptığını söyledi.

Kahvehanesinde tüp gaz kullanmadığını, çayı 40 yıldır odun ateşinde demlediğini, uzun süreli yandığı için ocakta meşe odununu tercih ettiğini anlatan Kaval, ağır yanan ateşte kaynayan su sayesinde çayın özünün çıktığını, böylece demin taze kaldığını, ortaya çıkan tadın tiryakilik oluşturduğunu belirtti.
Kurtuluş Savaşı yıllarında bile ocaktaki ateşin sönmediğini kaydeden Kaval, “40 yıldan beri kahvede bu çayı demliyorum. 5 nesilden beri devamlı odun çayı demleme geleneğimiz devam ediyor. Yakında oğluma devredeceğim. Torunlarım da bu işe özeniyor ve inşallah kıyamet kopasıya kadar devam edeceğiz. Vatandaşlarımız köylü olduğu için sabah saat 10.00’da açıyoruz ve kahvehaneyi akşam saat 20.00’de kapatıyoruz. Yaz döneminde ise gurbetçiler geldiğinde gece saat 03.00’e kadar açık oluyoruz” dedi.
Evine ekmek götürecek parayı kazanmaktan mutlu olduğunu dile getiren Kavay, bir bardak çayı 2,5 liraya verdiğini sözlerine ekledi.
Kahvehanenin müdavimlerinden Mustafa Öztürk ise, “Bu çayın tadı bambaşka. Yakın çevremizde odun ateşinde çay yapan başka bir kahvehane bulunmuyor. Daha önce de pek çok misafirimi buraya çay içmeye getirmiştim. Herkes burada içtiği çayı unutmuyor. Çayın lezzetini tatmak burada daha keyifli. Ellerine sağlık diyoruz” diye konuştu.
DENİZLİ (İHA)