Kitapların eşekle ulaştırıldığı gezici kütüphane – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Kitapların eşekle ulaştırıldığı gezici kütüphane

Kitapların eşekle ulaştırıldığı gezici kütüphane

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mayıs 2021 Pazar - 10:36Güncelleme: 2 Mayıs 2021 Pazar - 12:15
Kitapların eşekle ulaştırıldığı gezici kütüphane

Denizli’nin Çameli ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de “Eşekli Kütüphaneci” olarak bilinen Mustafa Güzelgöz’den esinlenerek, kırsal kesimde bulunan vatandaşlara “Eşekli Gezici Kütüphane” ile kitap ulaştırıyor.

Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de 1940’lı yıllarda “Eşekli Kütüphaneci” olarak bilinen Mustafa Güzelgöz’den esinlenip, pandemi nedeniyle kütüphaneye erişimi olmayan kırsal bölgelerde yaşayan çocuk ve yetişkinleri kitaplarla buluşturuyor. Salgın döneminde insanların kitaplardan uzak kalmaması için böyle bir çalışma yürüttüklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 4 gün boyunca 4 farklı mahallede 220 kitabın yaklaşık 500 kişiye ulaştırıldığını bildirdi.

Yetkilileri, özellikle çocuk ve gençlerin bilgi seviyelerini yükseltmeyi amaçladıklarını, ilçe merkezine gelip kütüphaneden yararlanamayanların ayağına kütüphaneyi götürdüklerini bu sayede insanları bilgiyle buluşturmak ve onların gelişimlerine destek olmak istediklerini kaydetti.

Kütüphaneden faydalanan kırsal mahallelerdeki çocuklar, kitap okumayı çok sevdiğini gezici kütüphanenin farklı ama çok güzel olduğunu söyleyerek, 17 günlük kapanma sürecinde ve sonrasında bu uygulamanın devam etmesini istedi.

Eşekli gezici kütüphanenin çocuklar üzerinde büyük bir etkisi olduğunu dile getiren Mehmet Ata ise, “Uzun zamandır salgın nedeniyle çocuklar okula gidemiyordu. Kütüphane onlar için iyi oldu. Kitapları alan yeğenlerimi ve torunlarımı takip ediyorum. Kitap aynı zamanda onları televizyondan da uzak tutuyor. Kütüphanenin salgın nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için büyük bir fırsat, okunan kitaplar sayesinde okuldan uzak kalmamış olacaklar. Eşek ile birlikte kitapların dağıtılması çocukların ilgisini arttırdı ve bizim eski yıllarda ki Mustafa Güzelgöz’ü hatırlattı. Hem çocuklar hem de bizler güzel birer anımız da olmuş oldu” dedi. (İHA)