Anne ve çocuklarının çadırda yaşam mücadelesi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Anne ve çocuklarının çadırda yaşam mücadelesi

Anne ve çocuklarının çadırda yaşam mücadelesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Kasım 2020 Pazar - 14:15Güncelleme: 8 Kasım 2020 Pazar - 18:56
Anne ve çocuklarının çadırda yaşam mücadelesi

Denizli’nin Çameli ilçesinde eşini kaybeden 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Fatmana Aydınhan, bir bankanın borç nedeniyle evlerine el koymasının ardından çocuklarıyla birlikte çadırda yaşamaya başladı. Oğlunun böbrek hastası olduğunu belirten Aydınhan, kendisine ve ailesine uzanacak yardım elini beklediğini ifade etti.

İlçenin Çamlıbel Mahallesi’nde 25 Mayıs’ta meydana gelen olayda, bahçedeki su motorunun arızasını gidermek için kuyuya inen Yusuf Aydından ile ona yardım etmek isteyen 3 kişi gazdan zehirlenmişti. Yusuf Aydınhan olay yerinde yaşamını yitirirken, diğer 3 kişi tedavi altına alınmıştı.

• Su kuyusunda zehirlenen 4 kişiden 1'i öldü

Eşinin ölmeden önce birçok yere borç oluşturduğunu ve senetler imzaladığını belirten Aydınhan, evlerine banka tarafından el konulduğunu kaydetti. Bu sebeple yaşadıkları mahalleden ayrılarak çadırda yaşamaya başladıklarını ifade eden anne Aydınhan, oğullarından birinin Acıpayam ilçesinde bir yurtta kaldığını ve onlara bakmak için mücadele ettiğini söyledi.

“ÇADIRDA YAŞAM ÇOK ZOR”

Geçimlerini sağlamak adına eşinden kalan  kokoreç minibüsünü Denizli-Muğla karayolunda işletmeye başladığını anlatan Aydınhan, günde 20 ile 50 TL arasında kazandığını ifade etti. Çadırda yaşamın zor olduğunu, tuvalet ve banyo ihtiyacını ormanın içinde karşıladığını belirten Aydınhan, “Çadırda yaşam zor, havalar soğuk, kış geliyor ve odunum, kömürüm, suyum yok. Tuvalet ve banyo ihtiyacımı ormanın içinde yapıyorum. Hava soğuk olduğu için her gün banyo yapamıyorum ve kış ayları da geliyor, ben ne yapacağım şimdi? Ben mağdur durumdayım, onun için bana yardım eli uzatırsanız sevinirim” dedi.

“13 YAŞIMDAKİ OĞLUMA İCRA GELDİ”

Eşinin geride bıraktığı borçlar nedeniyle zor durumda olduğunu aktaran Aydınhan şöyle konuştu: “Çocuklarımı okutup hayatımı sağlayamıyorum. Kendim hastayım, oğlum da böbrek hastası. Bankadan kredi çekti, ödeyemedi ve 100 bin TL olduğunu söylüyorlar. Eşim her yere borç yapmış, senet imzalamış ama hiçbirini ödemeden öldüğü için bütün borçlar benim başıma kaldı. 13 yaşımdaki oğluma icra geldi ve icralık olarak gözüküyor. Kokoreç, tost yapıp çocuklarımın karnını doyurmak için uğraşıyorum. Çadırda yaşamak zor ve önümüz kış, bana yardım eli uzatılmasını istiyorum.” 
DENİZLİ (İHA)