Ceviz büyüklüğünde yağan dolu hasara yol açtı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu hasara yol...

Ceviz büyüklüğünde yağan dolu hasara yol açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2023 Cumartesi - 12:00Güncelleme: 6 Mayıs 2023 Cumartesi - 12:10
Ceviz büyüklüğünde yağan dolu hasara yol açtı

Denizli’nin Çameli ilçesinde, ceviz büyüklüğünde yağan dolu, otomobillerin camları ile güneş panellerini parçalarken, ekili tarım alanlarında da zarara yol açtı.

Meteorolojik farklılıkların en yoğun yaşandığı ilçelerden olan Çameli, nisan ayının ortasındaki kar yağışının ardından dün de dolu felaketiyle karşı karşıya kaldı. Yağmurun ardından başlayan ve 15 dakika kadar süren dolu, ilçe halkına zor anlar yaşattı.

ARAÇLAR, GÜNEŞ PANELLERİ ZARAR GÖRDÜ

İlçe merkezine ve bazı mahallelere ceviz büyüklüğünde yağan dolu, evlerin çatısındaki güneş panelleri, açık alanda park halindeki araçların camlarını parçaladı, kaportalara zarar verdi.

TARIM ÜRÜNLERİNDEKİ HASAR BELİRLENECEK

Dolu yağışı, ilçe merkezi ile Çameli ilçe merkezinin yanı sıra Yenimahalle, Yunuspınarı, Yumrutaş, Belevi, İmamlar, Kızılyaka ve Bıçakçı mahallelerinde tarım alanlarında da kayıplara yol açtı. Meyve ve sebze bahçelerinde hasarın yüksek olduğu bildirildi. Oluşan zarar hasar tespit çalışmasıyla belirlenecek.

O ANLARI ANLATTILAR

Dolu yağışına trafikte yakalanan motosiklet sürücüsü Ali Çınar, “Dört senedir Çameli’nde yaşıyorum, böyle dolu yağışı görmedim. Dolu yağışı 15 dakika sürdü. Dolu koltuğu yırttı ve başımdaki kaskı kırdı. Bütün araçlarda büyük veya küçük hasar oluşturdu. Zarar çok büyük, herkes aracındaki hasarı tespit etmeye çalışıyor” dedi.

Aracında binlerce liralık hasar oluştuğunu söyleyen Veysel Çeliksoy da “Şiddetli dolu yağışı bir anda geldi. Bütün araçlarda hasar var. Dolu o kadar şiddetliydi ki metal kısımlarda dahi oyuklar oluşturdu. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, araçların camlarını delip geçti. 15 dakika süren dolu yağışında, 3 milimetre kalınlığındaki cam tavan bile kırıldı. Dolu o kadar büyüktü ki erimesine rağmen bile halen normalinden 5 kat daha büyük. Ağaçlardan dalları dahi kopardı” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)