Bakan Selçuk, canlı bağlantıyla kursiyerlere seslendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Bakan Selçuk, canlı bağlantıyla kursiyerlere seslendi

Bakan Selçuk, canlı bağlantıyla kursiyerlere seslendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2021 Perşembe - 13:31Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe - 13:31
Bakan Selçuk, canlı bağlantıyla kursiyerlere seslendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri'nin başlatmış olduğu 'Kurslarımızla Köylerdeyiz' adlı proje kapsamında video konferans yoluyla bağlantı sağladı. Çal ilçesinde ilk defa Tıbbi Aromatik Bitkiler kursu açılırken Bakan Selçuk, muhtarlara mektup gönderdi.

Halk Eğitimi Merkezleri, “Kurslarımızla Köylerdeyiz” adlı yeni bir proje başlattı. Kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlara yönelik bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makinaları bakımı, tıbbi aromatik bitkiler ve arıcılık gibi 380’e yakın konuda kurs programı hazırlandı.

Çal ilçesinin Kuyucak Mahallesi’nde de bu kapsamda Tıbbi Aromatik Bitkiler kursu açıldı. Açılan kursa Bakan Selçuk, video konferans sistemi ile katıldı. Projenin tanıtım toplantısına katılan Selçuk, kurs açılabilecek potansiyel nüfusu olan 25 bin köyün muhtarına mektup ve broşür gönderildiğini, vatandaşların kurslara katılımı konusunda muhtarların desteklerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bakan Selçuk tarafından muhtarlara gönderilen mektupta da “Yaşadığımız salgın süreci bize sağlık kadar köyün, tarımın, hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Köylerimizde yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik olan kurslar, vatandaşlarımızın hem ev geçimine hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasına büyük destek sağlayacaktır” denildi

DENİZLİ (İHA)