Sahurda mani söyleyerek ekmek satıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Sahurda mani söyleyerek ekmek satıyor

Sahurda mani söyleyerek ekmek satıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Nisan 2020 Cumartesi - 11:17Güncelleme: 25 Nisan 2020 Cumartesi - 11:17
Sahurda mani söyleyerek ekmek satıyor

Denizli’nin Çal ilçesinde, coronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında ekmek dağıtımına yetişemeyen fırıncının yardımına komşusu yetişti. 38 yaşındaki Mehmet Gürel, kendine has üslubu ve aracı ile kapı kapı dolaşıp, şarkılar ve maniler söyleyerek ekmek satışı yapıyor.

 Evinin yakınındaki fırıncının ekmek dağıtımına yetişememesi üzerine kaymakamlığa giderek izin belgesi alan Mehmet Gürel, ramazan ayında aracı ile sokak sokak gezerek ekmek dağıtımı yapmaya başladı. Gönüllü ekmek dağıtıcısı olan Gürel, işi eğlenceli hale getirmek için de bir sistem kurdu. Aracındaki ses sistemini kullanarak bazen maniler söyleyerken, bazen de oyun havaları çalıp oynuyor.

İlçede manavlık yaptığını söyleyen Gürel, ekmek dağıtımını tamamen gönüllük esasına göre vatandaşların mağdur olmaması için yaptığı ifade etti. Gürel, “Neşe dolu bir insanım. İnsanlara böyle daha güler güzlü, daha tatlı bir dille yanaşmayı ve yaklaşmayı tercih ettiğim için maniler söylüyorum. Bu da halk tarafından ilgiyle karşılandı. Fırıncıdan ekmeği alıyorum sayılı şekilde ondan sonrada kaç paraysa kuruşu kuruşuna ödüyorum. Ama fırıncıdan kendi adıma hiçbir hak talep etmiyorum” dedi.

DENİZLİ (İHA)