Su kaynakları kirlendi, üretici isyan etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Su kaynakları kirlendi, üretici isyan etti

Su kaynakları kirlendi, üretici isyan etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2019 Cuma - 16:34Güncelleme: 16 Ağustos 2019 Cuma - 16:35
Su kaynakları kirlendi, üretici isyan etti

Denizli’nin Çal ilçesinde üretim yapan bir mandıranın su kaynaklarını kirlettiği iddia edilirken, vatandaşlar bu duruma isyan edip ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet etti.

İlçenin İsabey Mahallesi’nde üretim yapan mandıranın atıklarını hiçbir arıtma yapmadan doğal ortama bıraktığı, bunun da tarım alanlarında ve su kaynaklarında kirlilik yarattığı öne sürüldü. Aynahaber.com’un haberine göre, bırakılan atıkların sıcak havalarda yaydığı kokuyla çevredeki yerleşim birimlerinde büyük sorun yaratmakta.

ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİLER

Atıkların bırakıldığı su kaynağına yakın yerde tarlası olan Raşit Gündüz, atıkların yer altı su kaynaklarına da karışma ihtimalinin yüksek olduğunu, bugüne kadar işletmeyle ilgili şikayetlerinden bir sonuç alamadıklarını söyledi.

İsabey halkının bu işletmenin kapatılması gibi bir gayelerinin olmadığını ifade eden Gündüz, tek istediklerinin su ve çevresel kirliliği son verecek arıtmanın sağlıklı şekilde yapılması olduğunu sözlerine ekledi.

Adem Tokatlı ise, kendi pancar tarlasında yeraltından çektiği suyu göstererek, sudaki kokunun ve acılığın mandıradan bırakılan atıklardan kaynaklandığını iddia etti.

Adem Tokatlı’nın tarlasından çekilen yeraltı suyundan alınan numuneyi test ettireceklerini bildiren üreticiler, sonuna kadar mücadele edeceklerini, duyarlı insanlardan ve yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan, kirliliğe yol açtığı iddia edilen işletme yetkililerinin ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındıkları kaydedildi.