Tarihi okulun esrar içerken yakıldığı iddia edildi, 2 kişi yakalandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Tarihi okulun esrar içerken yakıldığı iddia...

Tarihi okulun esrar içerken yakıldığı iddia edildi, 2 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2019 Salı - 17:56Güncelleme: 26 Mart 2019 Salı - 21:50
Tarihi okulun esrar içerken yakıldığı iddia edildi, 2 kişi yakalandı

Denizli’nin Çal ilçesinde geçtiğimiz pazar günü tarihi Gazi İlk Mektebi yangınıyla ilgili iki kişi yakalandı. Bu kişilerin esrar içerken yangın çıkardıkları iddia edildi.

Çal’da Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumu olan ve 1924’te inşaatına başlanıp, 1928’te eğitim öğretime açılan Gazi İlk Mektebi’nde, geçtiğimiz pazar günü akşam saatlerinde yangın çıkmış, tarihi okul alevlere yenik düşmüş ve büyük hasar görmüştü.

Yangını aydınlatmak için polis yoğun bir çalışma başlattı. Elde edilen bilgiler değerlendirildi, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtları tek tek incelendi bu çalışmanın sonucunda A.T. ve M.P. yakalandı. Gözaltına alınan iki kişinin, yanan okulun içinde esrar içtikleri iddia edildi. Zanlılar, Çal Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yanan okulu AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Başkan Fethi Akcan ile birlikte ziyaret etti. Yıldız, “Kundakçıların, rantçıların ekmeğine yağ sürülmeyecek, onlara cesaret verilmeyecek. Okul, aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Bunun için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Zaten, yanan tarihi eserlerin hepsinin de aslına uygun halde yeniden yapılması gerekiyor. Devletimizin, bunları yapacak gücü var” dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, kundakçıları yakalayan polisi kutladı, “Tarihimizi, ciğerlerimizi yakanlar cezasız kalmayacak. Polisimizi kutluyorum. Bizde okulun aslına uygun şekilde yapılmasını istiyorduk. Milletvekilimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.