Çal Meslek Yüksekokulu Serası’nda ilk hasat – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Çal Meslek Yüksekokulu Serası’nda ilk hasat

Çal Meslek Yüksekokulu Serası’nda ilk hasat

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Eylül 2017 Perşembe - 09:35Güncelleme: 14 Eylül 2017 Perşembe - 09:35
Çal Meslek Yüksekokulu Serası’nda ilk hasat

Denizli’nin Çal İlçesi’nde organik tarım uygulamaları için sera kuran Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Çal Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileriyle üretime geçti ve ilk hasat yapıldı.

PAÜ, Çal’da tahsis edilen 600 dekar arazide organik tarım uygulamaları gerçekleştirmek üzere çalışma başlattı. Çal Meslek Yüksekokulu’nun akademisyen ve öğrencileri, “Bilimsel Araştırma ve Projeleri Birimi”nin desteğiyle kurulan 2 dekarlık serada üretim için geçtiğimiz şubat ayında çalışmalara başladı. Domates dikimi yapılan sera ilk ürününü verdi ve akademisyenler ile öğrenciler, ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

KALİTELİ ÜRÜN ALINDI

Çal meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, şubat ayından itibaren yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “İlk etapta 2 dekarlık sera yaptık ve üretime çevrede adaptasyonu iyi olan domatesle başladık. Aşılı ve aşısız olmak üzere iki tür domates fidesi kullandık. Bölge iklimi ve toprağına adaptasyonu değerlendirdik. Bu yıl ilk kez başladığımız çalışmalar sonucu kaliteli ürün aldık” dedi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Gelecekyıl serada domates ile birlikte çeşitli fide ve fidan üretiminin de yapılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, “Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı öğrencileri bu arazide uygulamalı olarak çalışmalarını sürdürebilecekler. Öğrenciler ve bizler araştırma ve incelemelerimizi burada yürütebileceğiz” diye konuştu.

Seranın dışında arazide 50 dekar elma bahçesi, 150 dekar mısır ve açıkta farklı türlerden oluşan sebze bahçesi bulunuyor.