Yenicekent Festivali’nin programı belli oldu – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Yenicekent Festivali’nin programı belli oldu

Yenicekent Festivali’nin programı belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2022 Pazartesi - 17:34Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi - 17:37
Yenicekent Festivali’nin programı belli oldu

Buldan Belediyesince 19-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nin programı belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve özel bir şirketin desteğiyle Buldan Belediyesi tarafından düzenlenecek Yenicekent Festivali için, geri sayım başladı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festivalle ilgili açıklamasında, “ Batı Anadolu ve Denizli bölgesinin başlıca antik kentlerinden Tripolis’i de kapsayan ve iki yıl aradan sonra yeniden bu coğrafyada yapılacak olan festivalimizin hazırlıklarını tamamladık. Festivaller, yapıldığı kentlerin kültürünü, ekonomisini, tarihini tanıtmak için bir araçtır. Bu yıl 25’incisi düzenlenecek festivalle, Yenicekent’in üzümünü ve antik kent Tripolis’i tanıtmayı amaçlıyoruz. Buldan, dokuması kadar tarımı, tarihi ve kültürü ile de Denizli’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Sahip olduğumuz değerleri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmanın en önemli yollarından biri olan festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

MİTHAT KÖRLER SAHNE ALACAK

19 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak festivalin ilk gününde, O Ses Türkiye adlı ses yarışmasına katılan Belgin Gölcük ve Mithat Körler sahne alacak.

İkinci gün programında Türk Hak Müziği sanatçısı İsmail Barkan konser verecek.

İKİ YIL ARADAN SONRA ÜZÜM AĞASI SEÇİLECEK

Yenicekent’in en iyi üzümünü yetiştiren üreticinin belirleneceği yarışma festivalin 3. Günü yapılacak. Yarışmada dereceye girecek üreticilere çeşitli ödüller verilecek.

Ayrıca, pandemi nedeniyle iki yıldan beri belirlenemeyen üzüm ağasının belirleneceği etkinliklerin ardından, yerel sanatçı Naci Özkan ve Duygu Kutlu sahne alacak.

Festivalde Yenicekentli çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için de özel programlar hazırlandı.