Tepkiler geldi, Yayla Gölü’nü tehdit eden ihale ertelendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Tepkiler geldi, Yayla Gölü’nü tehdit eden...

Tepkiler geldi, Yayla Gölü’nü tehdit eden ihale ertelendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2020 Salı - 21:07Güncelleme: 19 Ağustos 2020 Çarşamba - 10:54
Tepkiler geldi, Yayla Gölü’nü tehdit eden ihale ertelendi

Denizli’nin Buldan ilçesindeki doğal güzelliğiyle dikkati çeken ve kısa bir süre önce “kesin korunacak hassas alan” ilan edilmesine rağmen, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce “maden arama ihalesi” açılan Süleymanlı Yayla Gölü, ihalenin ileri bir tarihe ertelenmesiyle şimdilik kurtuldu.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, bir süre önce Denizli’nin de aralarında yer aldığı 68 ilde 766 maden sahasında altın ve gümüş ile diğer madenlerin aranması için ihale açtı. 31 Ağustos’ta yapılacağı açıklanan ihaleye göre; Tavas, Çal, Çameli, Kale ve Buldan’daki 12 saha altın, gümüş ve dördüncü grupta yer alan diğer madenlerin aranmasına açılacak.

YAYLA GÖLÜ TEPKİSİ OLUŞTU

D20HABER.COM’un “Denizli’de 12 saha altın aramak için ihaleye çıkarıldı” başlıklı haberi gündeme bomba gibi düşmüş, kısa bir süre önce “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen Buldan Yayla Gölü’nün bulunduğu bölge de ihale edilecek yerler arasında yer almıştı.

Bu haberle birlikte Buldan’da oluşan tepkilerin giderek artmasıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, “31.08.2020 tarihinde ihale edilmek üzere 140. ihale grubunda ilan edilen, Denizli ili dahilinde bulunan ER: 3389055 sayılı IV. grup maden sahalarının ihalesi ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi.

DİKKAT ÇEKEN DETAY “ERTELENDİ” İFADESİ

Bu açıklama Buldan’da temkinli bir sevinçle karşılandı. Nedeni de Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün açıklamasında “ihale iptal” denilmek yerine “ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadesinin yer alması oldu.