Tarihi çeşmenin restorasyonu için Şevik’e protokol imzalama yetkisi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Tarihi çeşmenin restorasyonu için Şevik’e protokol...

Tarihi çeşmenin restorasyonu için Şevik’e protokol imzalama yetkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Aralık 2021 Cuma - 19:24Güncelleme: 4 Aralık 2021 Cumartesi - 10:23
Tarihi çeşmenin restorasyonu için Şevik’e protokol imzalama yetkisi

Buldan Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin 3-4-5 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırıldı. Öte yandan, İzmir’İn Karaburun ilçesindeki tarihi çeşmenin restorasyonu için Başkan Şevik’e protokol imzalama yetkisi verildi.

Buldan Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı, Mustafa Şevik’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Şevik, 3 Aralık Engelliler Günü’nün engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından önemli bir tarih olduğunu belirtti.

 

“ASIL ENGEL ONLARI ANLAMAMAK”

Herkesin engelli adayı olduğunu dile getiren Şevik, “Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmadan empati kurabilirsek, engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlarız. Bence asıl engel, onları anlamamak ve yanlarında olmamaktır. Belediye hizmetlerimizde de empati yaparak, çalışmalarımızı sürdürmeye özen gösteriyoruz” dedi.

FESTİVAL TARİHİ BELİRLENDİ

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali hakkında konuşan Şevik, festival tarihinin 3-4-5 Haziran 2022 olarak belirlendiğini açıkladı. Şevik, “İlçemizin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı sağlayan Buldan Dokuma ve Kültür Festivalimizi son iki yıldır yaşanan olumsuzluklar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bu yıl festival tarihimizi 3-4-5 Haziran 2022 olarak belirledik. Buldan’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

TARİHİ ÇEŞMENİN RESTORASYONU İÇİN PROTOKOL YETKİSİ

İzmir’in Karaburun ilçesinde, arkeolojik yüzey araştırmalarında tespit edilen ve Buldanlı Kutucu Hacı Ahmet’in eşi Halime Kadın adına yaptırıldığı belirlenen Osmanlı Dönemi’ne ait çeşmenin restorasyon projesi ve uygulama çalışmalarını Buldan Belediyesi üstleneceği kaydedildi. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Şevik’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.