Şevik’ten Bağış’a sandık hediyesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik’ten Bağış’a sandık hediyesi

Şevik’ten Bağış’a sandık hediyesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2021 Cuma - 08:00Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma - 11:05
Şevik’ten Bağış’a sandık hediyesi

Bir dizi programa için ailesiyle birlikte Denizli’ye gelen Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Buldan’ı ziyaret etti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Bağış’a içerisinde geleneksel el dokuma ürünlerin bulunduğu sandık hediye etti.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, oğlu Egehan Bağış ile birlikte Buldan’a geldi. Bağış’ı Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik , AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ile belediye meclis üyelerinin karşıladı.

 

İlk olarak Evliyazadeler Konağı’nı gezen Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış’a üzerinde isimlerinin baş harfleri işlenmiş maske hediye edildi. Eski cezaevi ile BELKÜM binasında incelemelerde bulunduktan sonra Bağış , Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

“BULDAN MEDENİYETLERE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR”

Bağış, şeref defterine yazdığı notta şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Mustafa Fahri Şevik başkanımın ve Buldan’ın güzel yürekli yiğit insanlarının misafiri olmanın onurunu yaşadığımız bu güzel günde bizlere gösterilen geleneksel konukseverlikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Buldan tüm dünyanın ilham alması gereken gerçek bir azim merkezi olarak medeniyetlere ışık tutmaya devam etmektedir. İlk fırsatta yeniden gelmek ümidiyle. ”

Bağış’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Şevik, içerisinde geleneksel el dokuma ürünlerin bulunduğu hediye sandığı hediye ederek, “Dokumanın Başkenti Buldan” kitabını imzaladı.

Restorasyonu tamamlanan tarihi sokaklarını gezen Bağış ailesi, Buldan dokuması ürünlerden satın alarak ilçeden ayrıldı.