Şevik üç yılının bilançosunu çıkardı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik üç yılının bilançosunu çıkardı

Şevik üç yılının bilançosunu çıkardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:55Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:57
Şevik üç yılının bilançosunu çıkardı

Göreve gelişinin üçüncü yılını dolduran Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, gençlik projelerinden sosyal tesislere, yeşil alan ve park çalışmalarından turizm yatırımlarına kadar birçok alanda yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Buldan’da 31 Mart 2019 İdareler seçimlerinde belediye başkanı seçilen Mustafa Şevik, vaat edilen yatırımların bir bir hayata geçirildiğini söyledi. İlçe stadı ile Yenicekent Stadı’nın yapımının tamamlandığını aktaran Şevik, 5 mahalledeki halı saha ve basketbol sahalarının inşaatlarının devam ettiğini kaydetti.

“KİTAP KAFE VE KİTAP BÜFE FESTİVALDE AÇILACAK”

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe ve Kitap Büfe’nin yapımının tamamlandığını ve kitapların hazır olduğunu dile getiren Şevik, açılışın Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali’nde yapılacağını açıkladı. Şevik, “Sağlıklı yaşamın anahtarı olan sporu ilçemizde özendirmek, çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor yapmalarına olanak tanıyacak spor tesislerinin bir bir yatırımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

“3 SOKAKTA RESTORASYON BAŞLAYACAK”

Semerci Sokak, Çarşı, Türkmenoğlu ve Fetçiler Sokaklarında sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını tamamlayarak turizme kazandırdıklarını söyleyen Şevik, “Projesi hazır olan Tavacı, Terziler Kaşı, Tarakçı Sokak ile Düzalan sokaklarında en kısa zamanda sağlıklaştırma ve restorasyon çalışması başlayacak” diye konuştu.

“YEŞİL ALANI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

İlçedeki yeşil alanların sayısı arttırmayı hedeflediklerini belirten Şevik, Alparslan Türkeş Parkı’nın yapımı tamamlandığını, Sanayi Bölgesi ile Adnan Menderes Bulvarı’nda park yapımı için çalışmalrın başladığını açıkladı.

“YOL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

İlçe merkez mahalleler ile kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan bölgelerde yol yapım çalışmalarının sürdüğünü bildiren Şevik, “Göreve geldiğimiz 2019 yılında ilçemiz için önemli bir yol çalışmasına imza attık. Buldanlıların 90 yıldan beri talep ettiği yolu açtık. Buldan’ı Alaşehir yoluna bağlayan Sabuncu Güney Kavşağı Çevre Yolu, ilçenin 2.çevre yolu olması bakımından önemli” ifadelerini kullandı.

“MODERN BARINAK YAPILACAK”

Mezbahadaki restorasyonun devam ettiğini anımsatan Şevik, sokak hayvanları için modern bir barınak inşa edileceğini söyledi. Şevik, “Mevcut barınak sokak hayvanlarımız için çok sağlıklı değildi. Kışın soğuktan, yazın ise güneşin altında kalan sokak canlarımız sıcaktan bunalıyordu. İnşaatına başlanan hayvan barınağı ağaçlık bir alanda yapılıyor. Çok modern ve barınaktaki misafirlerimize doğal ortamlarını aratmayacak örnek bir barınak olacak” dedi.

SOSYAL TESİSLERLE İLGİLİ KONUŞTU

Seçim vaadi olan “Her mahalleye bir sosyal tesis” projesi ile ilgili bilgi veren Şevik, “Mahalle sakinlerinin düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği, sosyalleşebileceği Sosyal Tesislerin yapımı devam ediyor. Geçtiğimiz gün Helvacılar Mahallesi sosyal tesisin açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Daha önce Yenicekent ve Güroluk sosyal tesislerinin yapımı tamamlamıştık. Yine Alacaoğlu Mahallemizdeki sosyal tesisi tamamladık. Vatandaşlarımız burada düğünlerini, sünnetlerini yapabiliyor, aş evini kullanarak yemekli davetler verebiliyor artık. Kaşıkçı ve Kovanoluk mahallelerinde sosyal tesis inşaatına başladık” diye konuştu.

“YENİ KANTAR YAPILACAK”

İlçede geçimini tarımla sağlayan çok sayıda mahalle olduğunu hatırlatan Şevik, Bozalan ve Çamköy mahallelerinde kantar için temel atıldığını belirtti. Şevik, Kadıköy ve Yayla mahallelerinde inşa edilmesi planlanan kantar için yer tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

“TAK’LAR BULDAN’A ÇOK YAKIŞTI”

İlçe girişindeki mahallelerde TAK yaptıklarını aktaran Şevik, konuşmasında şunları söyledi:

“İlçemizin Denizli-Alaşehir yol güzergahında girişi olan tüm mahallelerimize TAK yapıyoruz. Mahallelerimizin görünürlüğünü artırmak amacıyla başlattığımız TAK çalışmalarımız, Derbent, Bölmekaya, Bozalan, Oğuz ve Bölmekaya mahalle girişlerimizde tamamlandı. Bu mahallelerimizin girişleri düzenlendi. Sarı-beyaz renkli giriş kapıları vatandaşlarımız tarafından da çok beğenildi. Tripolis antik kentine ev sahipliği yapan Yenicekent Mahallemiz ile girişinde düzenleme çalışmasıyla birlikte TAK’ını da yeniliyoruz. Sırada Doğan, Sarımahmutlu ve Kadıköy mahallelerimiz var.