Şevik, PAÜ’lü akademisyenler ile öğrencileri ağırladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik, PAÜ’lü akademisyenler ile öğrencileri ağırladı

Şevik, PAÜ’lü akademisyenler ile öğrencileri ağırladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2022 Çarşamba - 13:16Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba - 15:35
Şevik, PAÜ’lü akademisyenler ile öğrencileri ağırladı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçede arazi gözlem çalışması yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) akdemisyenleri ile öğrencileri ağırladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Buldan’da arazide uygulamalı ders yaptı. Arazi gözlem çalışması kapsamında Tripolis Antik Kenti ile Buldan’ın eski yerleşim yerleri ile  tescilli sokaklarında incelemelerde bulunan öğrencileri BELKÜM’de ağırlayan Şevik, ilçenin tarihi, kültürel değerleri ve yerleşim yeri özellikleriyle ilgili bilgiler verdi. 

Öğrencilere ilçenin geleneksel el dokumaları ile birlikte “Dokumanın Başkenti Buldan” kitabını hediye eden Şevik, “Ahşap ve cumbalı olan, saçak ve bacaları, ayrı bir güzellik taşıyan Buldan Evleri,  aynı zamanda birbirinin manzarasını engellememektedir. İlçemiz, tarihi ve kültürel değerleriyle olduğu gibi yerleşim yeri itibariyle de incelemeye değerdir” dedi.

Öğretim Üyesi Dr İbrahim Gökburun, öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgileri sahada uygulaması için çalışmayı gerçekleştirdiklerini, arazi uygulamasıyla öğrencilerin, saha araştırmasında tecrübe kazanmalarını da amaçladıklarını belirtti.