Şevik: Haziran ayındaki festivalde toplu açılış yapacağız – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Haziran ayındaki festivalde toplu açılış...

Şevik: Haziran ayındaki festivalde toplu açılış yapacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2022 Salı - 13:01Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı - 13:18
Şevik: Haziran ayındaki festivalde toplu açılış yapacağız

Buldan’da yapımı devam eden kitap kafe, sosyal tesis ve Kültür Ringi çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali’nde toplu açılış töreni düzenleneceğini ifade etti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, birim müdürleriyle birlikte devam eden yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi. İlk olarak Sarayköy Asfaltı üzerinde yaklaşık bin 900 metrekarelik alanda yapımı devam eden Alparslan Türkeş Parkında incelemelerde bulunan Şevik, “Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in adının yaşatılacağı pakın yapımı tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılarak festivalde yapacağımız toplu açılış töreniyle hizmete girecektir. Burası Buldan’ın en prestijli parklarından biri olacak” dedi. Şevik, parkın yanına sosyal tesis inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

“HEM YEŞİL HEM ULUSLARARASI BİR ALAN”

Denizli-Salihli Yolu üzerinde Oğuz Mahallesi girişindeki atıl durumdaki bin 827 metrekarelik alanı Turist Karşılama Noktası olarak düzenleyerek turistlerin hizmetine sunacaklarını dile getiren Şevik, “Burası hem yeşil hem de uluslararası bir alan olacak. Burada gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayarak ilçemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri tanıtılacak ve yerel ürünler sergilenecek. Burasını da haziran ayına kadar tamamlayıp hizmete açacağız” diye konuştu.

“KÜLTÜR RİNGİ’NİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Kültür Ringi projesinin büyük bir bölümünün tamamlandığını kaydeden Şevik, 10-11-12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali’nde açılışını gerçekleştireceklerini dile getirdi. Şevik, “İlçemizin geleneksel el dokuması ürünlerin sergilendiği 14 Mayıs Caddesi ile Çarşı Sokağı birleştiren Meydan’a saat kulesi yapacağız. Kültür Ringi, Saat Kulesi’nden başlayacak, Çarşı Sokak’tan devam edecek. Çarşı Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Uygulamaları devam ediyor. Aydın Vakıflar Bölge Müdürü ile görüşüp, tarihi caminin önünü kapatan dükkanları da kaldıracağız. Tarihi Çarşı Camisi’nin karşısında ilçemizi temsil eden figürlerden oluşan Süs Havuzu ile Fetçiler ve Türkmenoğlu Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarımızı festival tarihine kadar tamamlamayı planlıyoruz. Böylelikle ilçe turizmi için oldukça önemli olan Kültür Ringi projemizin büyük bir bölümü tamamlamış, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açacağız”ifadelerini kullandı.

KİTAP KAFE’DEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı süren Kitap Kafe’de incelemelerde bulunan Şevik, haziran ayında gençlerin hizmetine sunmak istediklerini ifade etti. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin üyelik kartı ile yararlanabileceğini kaydeden Şevik, “Kitap Kafe’de hem ders çalışabilecek hem de kitaplarını okurken kafe bölümünden çok düşük ücret karşılığında yararlanabilecekler” dedi. Şevik, Kitap Kafe’ye 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının verileceğinisöyledi..

“SANAYİ BÖLGESİNE YENİ PARK”

Sanayi Sitesi’nde çevre esnafı tarafından hurdalık olarak kullanılan alanın park ve yeşil alan olarak yeniden düzenlediğini dile getiren Şevik, Sanayi Sitesi Parkı’nın en kısa zamanda faal hale geleceğini, sanayiye gelen vatandaşların eşleri ve çocuklarıyla birlikte burada oturup vakit geçirebileceğini belirtti.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN DAHA MODERN BARINAK “

Sokak Hayvanları Barınağının yerini değiştireceklerini açıklayan Şevik, daha modern ve sağlıklı bir barınak yapılacağını söyleyen Şevik, “Mevcut barınak kışın çok soğuk yazın ise tüm gün güneş aldığı için çok sıcak oluyor. Oldukça da sağlıksız. Sokak hayvanlarımızın geçici olarak barınabileceği, çevresi ağaçlarla örtülü, kışın soğuktan yazın ise sıcaktan korunabilecekleri geniş bir alan belirledik. Barınağımızı buraya taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Şevik, mevcut barınağın olduğu alana ise açık ve kapalı düğün salonu ile sosyal tesis yapılacağını açıkladı.