Şevik: Buldan’daki tesiste günde 6 bin ton ürün işlenerek ihrac ediliyor – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Buldan’daki tesiste günde 6 bin...

Şevik: Buldan’daki tesiste günde 6 bin ton ürün işlenerek ihrac ediliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2021 Salı - 12:09Güncelleme: 21 Aralık 2021 Salı - 12:09
Şevik: Buldan’daki tesiste günde 6 bin ton ürün işlenerek ihrac ediliyor

Buldan’da bir süre önce hizmete alınan Yaş Meyve ve Sebze İşleme Tesisi’nde günde 6 bin ton meyve ve sebzenin işlenerek ihrac edildiğini ifade eden Başkan Mustafa Şevik, “Tesis, hem katma değer kazandırıyor hem de istihdam sağlıyor” dedi.

almak isteyen Buldan Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir ve Yenicekent Mahalle Muhtarı Musa Çakır, tesise gezdi.

Paketleme alanını gezen Tokdemir ve Çakır’a bilgi veren 4U Seracılık ve Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Gencer, tarladan toplanan ürünlerin özenle yıkanarak dilimlendikten sonra uygun sıcaklıkta kurutmaya alındığını kaydetti. Gencer, “Kurutulmuş meyve ve sebzeler hiçbir besin ve vitamin değeri kaybolmadan koruyucu atmosferde paketleme makineleri tarafından ambalajlanır ve tüketiciye ulaştırılır” dedi.

 

“AMACIMIZ ÜLKE TARIMINA DEĞER KATMAK”

Paketlenen ürünler tüketiciye gönderilmeden önce yine uygun sıcaklıktaki soğuk hava depolarında muhafaza edildiğini söyleyen Gencer, kurutulmuş meyve ve sebzeleri Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ettiklerini ifade etti. Gencer, tesisin günlük 16 ton yaş meyve sebze işleme kapasitesine sahip olduğunu ve tesis altyapısının kapasiteyi iki katına çıkarmaya uygun olduğunu söyledi. Tesisin, BRCGS Global Gıda Güvenliği, ISO 9001 kalite yönetimi, FDA, HACCP ve Helal Gıda güvenliği gibi 9 adet ulusal ve uluslararası sertifikaya sahip olduğunu belirten Gencer, “İnsana ve doğaya saygılı üretim fikri, katma değeri yüksek üretim anlayışı ve bölge insanının istihdama kazandırılması mantığıyla hayata geçirdiğimiz tesisimiz, aynı felsefe ile çalışmalarına devam etmektedir. Amacımız, ülke tarımına katma değer yaratmak” diye konuştu.

“YENİCEKENTLİLER İSTİHDAM EDİLİYOR”

Ürün yelpazesini genişleterek yakın gelecekte kapasite artırımına gideceklerini açıklayan Gencer, özellikle çalışan istihdamında önceliklerinin Yenicekentliler olduğunu ve bölge insanının da üretim tesisini benimsediğini söyledi. Gencer, “Bölgeye istihdam sağlamak, vatandaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratan, dinamik ve rekabetçi bir tarım şirketi olma yolunda her geçen gün daha da artan bir azimle çalışıyoruz. Tesisin yenilikçi anlayış modeli bölgeye örnek olacak. İyi tarım ve organik tarım yapılan alanların artacak” dedi.

“GÜNDE 6 BİN TON MEYVE VE SEBZE İŞLENİYOR”

Tesiste bugün günde 6 bin ton yaş meyve ve sebze işlenerek ihraç edilmesinden mutlu olduğunu dile getiren Şevik, “Tesis, hem bölge tarımına çeşitlilik ve katma değer kazandırıyor hem de istihdam sağlıyor” dedi.