Şevik, Bakan’dan doğal gaz, aydınlatma ve ek trafo istedi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik, Bakan’dan doğal gaz, aydınlatma ve...

Şevik, Bakan’dan doğal gaz, aydınlatma ve ek trafo istedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ekim 2021 Cuma - 15:56Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma - 17:16
Şevik, Bakan’dan doğal gaz, aydınlatma ve ek trafo istedi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den ilçeye doğal gaz, ek trafo ve ilçe girişi aydınlatılmasının yapılmasını istedi.

Buldan Belediyesi’nin de üyesi olduğu Enerji Kentler Birliği Toplantısı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla yapıldı. Toplantıya Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve Meclis Üyesi Veli Tokdemir de katıldı.

Toplantıda Buldan ile ilgili taleplerini iletme fırsatı bulan Şevik, Buldan’da kısa bir süre önce alan etütlerine başlanan doğal gazla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Ayrıca, Buldan sanayisinin gelişmesi ve el tezgâhlarının yerine elektrikli otomatik tezgahların almasıyla birlikte elektrik tüketiminin de arttığını anlatan Şevik, “Buldan’da hem sanayinin gelişmesi hem de nüfusun artmasıyla birlikte elektrik tüketimi de artırdı. Mevcut trafolar yeterli gelmiyor. O nedenle kapasitenin artırılması için bir adet ek trafo konulması ve Buldan girişinin aydınlatılmasıyla ilgili taleplerimizi de Sayın Bakanımız Fatih Dönmez’e ilettik” dedi.

BAKAN DÖNMEZ’İN EŞİ ZEYNEP DÖNMEZ BULDAN’I ZİYARET ETTİ

Öte yandan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in eşi Zeynep Dönmez, Buldan’ı ziyaret etti. Zeynep Dönmez, Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan ile birlikte Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret etti. Şevik, ilçenin yöresel dokumalarından oluşan hediye sandığını Dönmesz’e takdim etti.

Dönmez, Atik ve Zolan, Buldan’ın restore edilerek turizme kazandırılan tarihi konaklarını ve sokaklarını da gezdi.