SDÜ’lü öğrenciler Buldan’ı gezdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. SDÜ’lü öğrenciler Buldan’ı gezdi

SDÜ’lü öğrenciler Buldan’ı gezdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ekim 2021 Cuma - 10:20Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma - 11:39
SDÜ’lü öğrenciler Buldan’ı gezdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, teknik gezi kapsamında Buldan’ı ziyaret etti.

Kendine özgü mimari yapısıyla dikkat çeken Buldan, Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf öğrencileri ile birlikte bölüm hocalarını ağırladı. SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Gökçe Araştırma Görevlisi Ebru Ala ile Doktorant Gizem Karacan ve öğrenciler ilk olarak BELKÜM’e giderek kahvaltı yaptı.

 

“BULDAN’IN ARİSTOKRATİK YAPISI VARDIR”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol, İmar ve Şehircilik Müdürü Ekrem Uludağ ile Destek Hizmetleri Müdürü Muammer Çiçek eşlik ettiği öğrenciler, restore edilen eski tiyatro binasını gezdi. Buldan’ın görülmeye değer bir yer olduğunu ifade eden Şevik, “Buldan’ın aristokrat bir yapısı vardır. Hierapolis, Laodikya ve Yenicekent Mahallemizde bulunan Tiropolis, Buldan ve Süleymanlı Yayla Gölü'nü içine alan Kral Yolu olarak adlandırılan ticaret yolunun merkezinde bulunan Buldan'ı gezerken bu perspektiften bakarsanız iyi olur” dedi.

“BULDAN BÖLGENİN ARANAN YERİ OLACAK”

Daha sonra öğrencilerin sorusunu yanıtlayan Şevik, Buldan’ın gelecek yıllarda Safranbolu, Beypazarı gibi bölgenin aranan yeri olacağını dile getirdi. Şevik, “Pandemi sonrası insanlarımız, kum, güneş plaj turizminin yanı sıra alternatif turizmi tercih eder, arar hale gelmiştir. Buldan’da da alternatif turizm unsuru olarak her şey var. Buldan, dokuma kültürüyle, kültür mirasıyla, organik tarımıyla alternatif turizmde yerini alacaktır" dedi.

Bir başka öğrencinin “Sakin Şehir” ile ilgili sorusuna ise Başkan Şevik, “Çalışmalarımız devam ediyor. Buldan her yönüyle Sakin Şehir olmayı hak ediyor” diye yanıt verdi.

“BELEDİYECİLİK AÇISINDAN ZORLUKLAR OLABİLİYOR”

Türkiye’de belediyeciliğin kimi zaman zorluklarla karşılaşabildiğini kaydeden Şevik, “Türkiye'de belediyecilik açısından bazen zorluklarla karşılaşılabiliniyor. Bizlerin de burada yapmak istediğimiz, hedeflediğimiz şeyler gerçekleşmeyebiliyor. Buna imar planı müsaade etmeyebiliyor, şehrin alt yapısı müsaade etmeyebiliyor. Ama neticede sizin işiniz, şehirler ve alt yapıyla. Bütün İnsanlık artık yaşadığı yerlerde huzurlu olmak istiyor. İnsanoğlu yeni bir dönem peşinde. Bu konuda da siz şehir plancılarına önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

ŞEVİK’TEN ÖĞRENCİLERE HEDİYELER

Şevik, Prof.Dr. Duygu Gökçe ve araştırma görevlileri adına “Dokumanın Başkenti Buldan” adlı kitabını imzalarken, öğrencilere yöresel ürünlerden hediye etti. Prof.Dr. Gökçe de Şevik’ teşekkür etti.

İki gün süren Buldan Teknik Gezisi kapsamında SDÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, Belediye tarafından restorasyonu tamamlanan sokak ve evleri gezdi. İlçenin mimari dokusunu yerinde inceledi.