Rengarenk uçurtmalar Yayla Gölü’nün üzerinde yükseldi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Rengarenk uçurtmalar Yayla Gölü’nün üzerinde yükseldi

Rengarenk uçurtmalar Yayla Gölü’nün üzerinde yükseldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2022 Pazartesi - 08:00Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi - 01:39
Rengarenk uçurtmalar Yayla Gölü’nün üzerinde yükseldi

Buldan Belediyesi tarafından Hıdırellez Uçurtma Şenliği ve Anneler Günü etkinliği düzenledi.

Süleymanlı Yayla Gölü’nde ilk kez düzenlenen etkinliğe Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetin Atalay, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Serdal Uğur, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uçurtmaların Yayla Gölü’ne çok yakıştığını ve güzel bir renk kattığını söyleyen Şevik, “Hıdırellez, eski çağlardan beri bahar- yaz mevsim bayramı olarak kutlanıyor. Hızır ve İlyas'ın her sene 5 -6 Mayıs’ta kavuştuğuna inanılıyor. Anadolu, Orta Doğu, Irak, Suriye, Kırım, Azerbaycan ile Balkan ülkelerinde bayram olarak kutlanan Hıdırellez geleneğini unutturmamak ve çocuklara aşılamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik” dedi. Yoğun katılımdan memnun olduklarını belriten Şevik, “Hıdırellez ve Uçurtma Şenliği’ni her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bugün, yüzlerce çocuğumuzun, aileleriyle birlikte yaptıkları uçurtmalar Süleymanlı Yayla Gölü’nü renklendirdi” diye konuştu.

Etkinliğe katılan annelere çiçek dağıtılırken, palyaço gösterisi ile yüz boyama etkinlikleri düzenlendi. Buldan Belediyesi tarafından çocuklara uçurtma dağıtıldı. Katılımcılara ise pilav ve ayran ikram edildi.