Plastik şişe kapakları ile 21 yıldır yardım dağıtıyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Plastik şişe kapakları ile 21 yıldır...

Plastik şişe kapakları ile 21 yıldır yardım dağıtıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Eylül 2020 Çarşamba - 17:02Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba - 17:02
Plastik şişe kapakları ile 21 yıldır yardım dağıtıyor

Denizli’de, 82 yaşındaki Reşat Çalışkan, 21 yıldır topladığı plastik kapaklarla bedensel engelli bireylerin tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağlıyor.

Buldan ilçesinde yaşayan ve Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı yapan Reşat Çalışkan, yaklaşık 21 yıldır sokak, cadde ve kafeterya gibi yerlerden plastik şişe kapakları topluyor. Topladığı kapakları engelli yardım derneklerine gönderen Çalışkan, son olarak topladığı dört çuval dolusu kapağı İstanbul’da bulunan omurilik felçlilerine gönderdi.

Yorulduğunu ancak hayırsever gençlerin bunu yaparsa yardım edeceğini söyleyen Çalışkan, “Dernekler de ihtiyacı olan engellilere verilmek üzere bana tekerlekli sandalye gönderiyor. Bugüne kadar 40 adet tekerlekli sandalye gönderdiler. Ben de ihtiyacı olan engellilere dağıttım” dedi.

“HER GÜN GÖRDÜĞÜM KAPAKLARI TOPLUYORUM”

Türkiye’nin pek çok yerine çuvallarla kapak gönderdiğini kaydeden Çalışkan “En son topladığım 350 kilo kapağı çuvallarla İstanbul’da bulunan engelliler derneğine gönderiyorum ve artık yaşım gereği bu iş bana zor geliyor. Bu hayır hizmetini yapmak isteyen gençlerimize elimizden gelen desteği vereceğim. Hem kapaklar ekonomimize kazandırılsın, hem çevre kirliliği önlensin, hem de engellilere bir katkımız olsun diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)