MHP’nin Adım Adım Toplantısı Buldan’da yapıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. MHP’nin Adım Adım Toplantısı Buldan’da yapıldı

MHP’nin Adım Adım Toplantısı Buldan’da yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:09Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:09
MHP’nin Adım Adım Toplantısı Buldan’da yapıldı

MHP’nin Buldan-Babadağ Adım Adım Toplantısı, milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Buldan Belediyesinin ev sahipliğindeki toplantı Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MYK Üyesi Özgür Bayraktar, MYK Üyesi Volkan Dudu, MYK Üyesi Ali Uçak, İl Başkanı Yusuf Garip, Buldan Belediye Başkan Mustafa Şevik, Buldan MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, Babadağ MHP İlçe Başkanı Seyit Karademir, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

Toplantı öncesi Buldan Belediyesini ziyaret eden heyete ilçeyle ilgili bilgiler veren Başkan Mustafa Şevik, Buldan’ın hem Selçuklu hem Osmanlı döneminde önemli bir yeri olduğunu, Osmanoğulları’nın henüz Bursa'ya yerleşmeden Germiyanoğulları aracılığı ile Buldan'dan kumaş temin ettiğini, Osmanlı’nın kuruluşundan sonra da sarayın dokuma ihtiyacının bir kısmı Buldan'dan sağlandığını, Ertuğrul Gazi'nin içliğinin, Barbaros'un şalının, Genç Osman'ın gömleğinin Buldan' da dokunduğunu söyledi.

Belediyenin sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları konusunda da açıklamalarda bulunan Şevik, “Buldan’da 32 sokağımız ve koruma altına alınan250’in üzerinde evimiz mevcut. Birer birer restore etmeye başladık. Bakanlıklarımızın, valiliğimizin destekleri ve belediyemizin imkanlarıyla restorasyon çalışmalarımız ilerliyor. Tescilli evlerimizin Altındağ, Beypazarı, Safranbolu ve Odunpazarı evlerinden farklı işlevleri var. İki katlı, cumbalı Buldan evlerinin alt katı dokuma atölyesi, üst katları ise yaşam alanı olarak kullanılmış, her biri atölye tarzı evlerdir. Ayrıca, Buldanlı hemşehrilerimiz evlerini boşaltmamış, hala kültür mirası evlerde yaşamlarını sürdürmektedirler. 2007 yılında başlattığımız ‘içindeki insan unsuruyla koruma modelimiz tuttu, Buldan halkına mal oldu. Önceden evlerini tescillenmesinden korkan vatandaşlarımız şimdi kendi istiyor koruma altına alınmasını. Safranbolu ve Beypazarı’nın 30-40 yıl içinde geldiği noktaya biz 15 yılda geldik. Tahmin ediyorum bir 5-10 yıl sonra Türkiye’nin hem ulusal hem deuluslararası alanda çok tanınmış kadim ilçelerinden olacak. Böyle bir ilçede belediye başkanlığı yapmak büyük bir şeref ve mutluluk verici” dedi.

“BULDAN EHİL VE DOĞRU ELLERDE”

Buldan Belediyesinin şeref defterini imzalayan TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal ise “Adım Adım 2023 Anlatma ve Aydınlatma toplantıları kapsamında bugün MYK Üyelerimiz Özgür Bayraktar, Volkan Dudu ve MYK Üyesi Ali Uçak ile birlikte kadim ilçemiz Buldan’a uğradık. Buldan’ın ne kadar ehil ve doğru ellerde olduğunu Sayın Belediye Başkanımızın şahsında gördük. Denizli İl teşkilatımızın dinamik hareketliliğinin Buldan’a da sirayet ettiğini gördük. Bu enerji bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye yazdı.

Şevik, daha sonra ziyaretin anısına Haberal, Bayraktar, Dudu ve Uçak’a içerisinde Buldan’ın geleneksel el dokuması ürünlerinin bulunduğu sandık hediye etti.

ADIM ADIM TOPLANTISI

Ziyaretin ardından Adım Adım Toplantısı gerçekleştirildi. Haberal, burada yaptığı konuşmada, ”Cumhur İttifakı 15 Temmuz akşamı millet tarafından kuruldu. Ama bunu kurumsal hale getiren Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ne yaptılar? ‘Bu sistem böyle yürümez’ diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiler. Bunu söylemek yetmezdi. Referanduma gitmek gerekti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilk karşı çıkanlar kimler oldu? Cumhuriyet Halk Partililer. Şimdi karşı oldukları sistemin nimetlerinden faydalanmaya başladılar. Şimdi Seçim Kanunu değişikliğinde de ilk karşımıza çıkan onlar oldu. Kim oldu? CHP’liler oldu, biz ‘İP’ diyoruz İYİ Partililer oldu, HDP ve onların işbirlikçileri. Biz HDP ile işbirliği yapıyorsunuz dediğimizde inkar ediyorlardı. Ama 6’lı masanın hazırladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’ kitapçığında açıkça söylüyorlar HDP’yi yok sayamayacaklarını. Bizim bir şey söylememize gerek var mı? Yok” diye konuştu.

Şevik de konuşmasında “Cumhur İttifakını tesis eden iradenin tasarruf kabiliyetiyle, Türk milletinin sağduyusuyla 2023 de bizim lehimize, milletin lehine olacaktır. Türk milletinin sandıkta gösterdiği feraset ve basiret hussiyatina her zaman itimat etmişimdir. Ve her zaman galip gelmiştir. 2023’te, sadece Cumhur İttifakı’nın bekası ve bizim için değil, sadece necip Türk Milleti, Anadolu içindeğil, tüm dünya insanı adına, özellikle İslam aleminin ve Türk Dünyası’nın da beklediği hissiyat tecelli edecektir. Türkiye, tarihi misyonu ile Cumhur İttifakı’nın liderleri tarafından tesis edilen iradenin neticesi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hiçbir beka sorunu olmadan ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.