Kestane şekeriyle Bursa’ya rakip oluyoruz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Kestane şekeriyle Bursa’ya rakip oluyoruz

Kestane şekeriyle Bursa’ya rakip oluyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mayıs 2017 Perşembe - 09:16Güncelleme: 18 Mayıs 2017 Perşembe - 09:16
Kestane şekeriyle Bursa’ya rakip oluyoruz

Kestane şekeri denilince akla gelen kent Bursa’dır. Ama Denizli, tekstilden sonra bu sektörde de Bursa’yı tahtından indirmeye hazırlanıyor. Buldan’da Büyükşehir Belediyesi’nin de ortaklığıyla kestane şekeri üretecek bir tesis kurulacak.

Buldan’ın Alandız Mahallesi, son yıllarda kestane üretimiyle dikkati çeken bir yöre oldu. Organik bahçelerde üretilen kestaneler, pazarlarda kolayca alıcı bulurken, Buldan Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ürünün daha da katma değerli hale gelmesi için bir proje hazırladı.

700 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Alandız’da kestane şekeri üretim tesisi kurulması konusuna Denizli Büyükşehir Belediyesi de sıcak bakınca, konu meclisin gündemine geldi. 700 bin liraya mal olması planlanan tesise, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığı oylama sonucu kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklık payı yüzde 50 olarak düşünülüyor.

Oturuma başkanlık eden Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Buldan’da 150-200 ton kestane üretimi yapılıyor. Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kestane şekeri üretim tesisi kuracağını ve bununla ilgili yüzde 50 proje desteği almaya hak kazandıklarını bildirdi. Ancak, tesis maliyetinin 700 bin lirayı bulması ve buna maddi güçlerinin yetmemesi üzerine yardım istediler. Büyükşehir Belediyesi olarak, kooperatife 4000 payla ortak olmak istedik” dedi.