İTÜ’lü mimarlık öğrencileri Buldan’ı gezdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. İTÜ’lü mimarlık öğrencileri Buldan’ı gezdi

İTÜ’lü mimarlık öğrencileri Buldan’ı gezdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ekim 2021 Cumartesi - 17:49Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi - 18:11
İTÜ’lü mimarlık öğrencileri Buldan’ı gezdi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, düzenlenen teknik gezi kapsamında Buldan'a gelerek, ilçenin kültür mirası mimarisini ve restorasyon örneklerini yerinde inceledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencileri, Prof Dr Ayşe Şentürer ve Araştırma Görevlisi Yeşim Armağan ile birlikte Buldan'ı ziyaret etti. İTÜ’lü mimar adaylarına Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın eşlik etti.

Geziye Süleymanlı Yayla Gölü'nden başlayan öğrenciler, Buldan Belediyesi tarafından 2011 yılında restore edilerek el sanatları merkezi ve belediye hizmet binasına dönüştürülen eski Hükümet Konağı ile eski cezaevini gezdi.

Ardından sokak sağlıklaştırması uygulaması yapılan sokakları gezen mimar adayları, ilçenin mimari dokusunu ve restorasyon uygulamalarını yerinde inceledi.

İTÜ’lü öğrencilere Buldan Belediyesi tarafından hazırlanan el dokuması yöresel ürünleri, Belediye Başkanı Mustafa Şevik'in "Dokumanın Başkenti Buldan" kitabı ile ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinin yer aldığı kitaplar hediye edildi.

Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin Buldan gezisi, Tripolis Antik Kenti ziyareti ile sona erdi.