Gülbay: Büyükşehir Belediyesi’ne tek kuruş borcumuz yok – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Gülbay: Büyükşehir Belediyesi’ne tek kuruş borcumuz...

Gülbay: Büyükşehir Belediyesi’ne tek kuruş borcumuz yok

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2018 Salı - 15:23Güncelleme: 6 Kasım 2018 Salı - 15:23
Gülbay: Büyükşehir Belediyesi’ne tek kuruş borcumuz yok

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, çevre temizlik vergisi ve otopark parası olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tek kuruş borçları bulunmadığını bildirdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, D20haber.com’da yayınlanan “15 ilçe belediyesi Büyükşehir’e 2.7 milyon lira borç takmış” haberi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Gülbay, borç olarak isimlendirilen paraları ilçe belediyelerinin ayrı bir hesapta tuttuğunu ve bu paralara hiçbir şekilde dokunamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“İlçe belediyeleri kanun gereği İnşaatlardan alınan otopark parasının tamamını, işyerlerinden alınan Çevre Temizlik Vergisi’nin de %20’sini Büyükşehir Belediyesi’ne aktarmakla yükümlüdür. Bu paralar bankada ayrı bir hesapta tutulmakta ve ilçe belediyeleri hiçbir şekilde bu paraları kullanamamaktadırlar. Kanun gereği toplanan paraların otoparkla ilgili olanı toplandığı günden itibaren 45 gün içinde, Çevre Temizlik Vergisi ile ilgili olanı da 30 gün içinde Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmaktadır. Sayıştay raporunda ilçe belediyelerinin borcu olarak gözüken miktarlar 30 ve 45 günlük süreler dolmadan hesapta tutulan paralardır. En azından bizim için, Buldan Belediyesi adına durum budur. 30 ve 45 günlük süre içinde de bu paralar Büyükşehir Belediyesine aktarılmıştır. Buldan Belediyesi olarak şu an için bizim Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne tek kuruş borcumuz yoktur.”