Şevik: İşçi girişi fabrikaya değil belediyeye yapılmış – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: İşçi girişi fabrikaya değil belediyeye...

Şevik: İşçi girişi fabrikaya değil belediyeye yapılmış

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2019 Cuma - 18:32Güncelleme: 19 Nisan 2019 Cuma - 18:33
Şevik: İşçi girişi fabrikaya değil belediyeye yapılmış

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Yenicekent’teki fabrikadan işçi çıkarıldığı iddialarıyla ilgili “Ortada fabrika yok. İşçi girişleri de fabrikaya değil, belediyeye olmuş” açıklamasını yaptı.

Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’ndeki tekstil fabrikasından Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in kararıyla 125 kişinin işten çıkarıldığı iddiaları gündem oluşturdu. Ancak Şevik, farklı bir noktaya dikkat çekerek, işçi girişlerinin fabrikaya değil, BULDAŞ üzerinden belediyeye yapıldığını söyledi.

ŞEVİK’DEN D20HABER.COM’A AÇIKLAMA

“Seçim fabrikasına kapatma kararı” haberimizle ilgili görüştüğümüz Şevik, fabrikayı kapatma şeklinde bir karar almadıkları, çünkü ortada bir fabrika olmadığını ve binanın içinde makine bulunmadığını ifade etti.

Fabrika olarak adlandırılan yerin eski başkan Mustafa Gülbay tarafından seçim için yapılmış bir girişim olduğunu kaydeden Şevik, “600 kişiye söz verilmiş, bunlardan 104’ünün girişi BULDAŞ üzerinden Buldan Belediyesi’ne olmuş. Sonra 30 kişi daha alınmış. İşçiler resmen kandırılmış. İçlerinde işsizlik maaşı alanlar vardı, mağdur edildi. Belediye’de 270 kişi görünüyor. Ne yapacağız bu kadar personeli? Yaptıkları seçim için hayali bir fabrika açma girişimidir” dedi.