Denizlili İnşaat Mühendisi 65’inde 2. diplomayı aldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Denizlili İnşaat Mühendisi 65’inde 2. diplomayı...

Denizlili İnşaat Mühendisi 65’inde 2. diplomayı aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mart 2021 Cuma - 21:44Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma - 22:35
Denizlili İnşaat Mühendisi 65’inde 2. diplomayı aldı

Denizli’nin Buldan ilçesinde doğal ve kültürel yaşamla ilgili çalışmalarıyla tanınan İnşaat Mühendisi Sait Yalçın, 65 yaşında ikinci üniversite diplomasını aldı.

Dillere pelesenk olan bir deyim vardır ya “okumanın yaşı yoktur” diye. Bunun örneklerini geç yaşta okuma yazmayı öğrenenlerde, açıköğretimle lise ve üniversite diploması alanlarda görürüz. İşte bu örneklerden birisini de Buldanlı Sait Yalçın gerçekleştirdi.

Doğaya tutkun olan, Buldan’daki kuş türlerinin kayıtlarını tutan, Yayla Gölü kuşlarının motiflere yansımasını sağlayan, kültür mirası ve turizm konusunda çabalarıyla bilinen Sait Yalçın, 65’inci yaşını Anadolu Üniversitesinden aldığı diplomayla karşıladı. Kültür Mirası ve Turizm Bölümünü bitiren Yalçın, hedefinde iki diploma daha olduğunu belirtti. Bunu da “Buldan’da bir laf vardır; ‘okumanın ve dokumanın sonu yoktur’ diye. hedefte iki tane daha var” sözleriyle dile getirdi.

Fotoğraf ve kameramanlık ile felsefe üzerine de eğitim yapmak isteyen Küçük, aldığı kültür mirası ve turizm diplomasına uygun çalışmalar yapmak istediğini, Buldan’ın evleri, Tripolis Antik Kenti ve kırsal kesimdeki değerleriyle bir turizm destinasyonu olabilecek potansiyeli taşıdığını, bu konuda yerel yönetim, odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği için çaba harcayacağını ifade etti.