Av peşinde kanat çırpan şahinlerden birisi güvercin için hamle yaptığında çarpma sonucu yaralandı. Onu bulan Buldanlı Ümit Ulu, evine getirip kıymayla besledi, bugün de tedavisinin yapılması için belediye aracılığıyla Denizli’ye gönderdi.
Manisa’nın Sargöl İlçesi Alemşahlı Mahallesi’ndeki zeytinlerin bakımına giden Ümit Ulu, gökyüzüne baktığında güvercinleri avlamaya çalışan 3 şahin gördü. Bunlardan birisi çarpma etkisiyle yere düştü. Şahin’in yaralandığı gören Ulu, onu alıp evine getirdi. Kıyma ve benzeri yiyeceklerle beslenen şahinin tedavisi için doğa gönüllüsü Sait Yalçın, Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan’ı aradı.
Akan’ın Buldan Belediyesi’ne haber vermesiyle bu sabah zabıta görevlileri gelerek, yaralı şahini aldı. Denizli’ye gönderilen şahin, Büyükşehir Belediyesi Kliniği’nde tedavi edildikten sonra doğaya salınacak.