Yöresel Gıda Şenliği’nde birincilik ödülü Buldan mutfağına – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Yöresel Gıda Şenliği’nde birincilik ödülü Buldan...

Yöresel Gıda Şenliği’nde birincilik ödülü Buldan mutfağına

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ekim 2019 Pazar - 10:01Güncelleme: 6 Ekim 2019 Pazar - 10:02
Yöresel Gıda Şenliği’nde birincilik ödülü Buldan mutfağına

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneğinin düzenlediği “Yöresel Gıda Şenliği’nin birincisi Buldan oldu. Buldan’ı temsilen eden Aysel Mustak, birincilik madalyasını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın elinden aldı.

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneğinin, gastronomi anlamında Denizli ve ilçelerinin ön plana çıkması ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı amacıyla düzenlediği “Yöresel Gıda şenliği” gerçekleştirildi. “Yöresel Gıda Şenliği ”ne katılan Kale, Beyağaç, Tavas, Buldan, Baklan, Pamukkale, Çivril ve Bozkurt’un yöresel yemekleri, usta aşçılardan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Gaziantepli usta Battal Yıldırım, Kuşadası Aşçılar Derneğinden Aydın Sürer, Ali Osman Yetik, Türkiye Aşçılar Federasyonundan Haldun Tüzel, Sinem Onge gibi 15 usta aşçıdan oluşan Jürinin, “869 Yerliyse Yeriz” sloganı ile değerlendirdiği yarışmada en yüksek puanı Buldan’ın yöresel yemekleri aldı.

Buldan’ın çağla dövmesi, balcansovan, göce aşı, keşkek, kapama, tenem helvası, saraylı tatlısı ve kestane şekeri gibi yöresel lezzetleriyle yarışmaya katılan Aysel Mustak birinci oldu. Mustak’a madalyasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi.

Yarışmada, Bozkurt ikinci ve Çivril üçüncü olurken, jüri özel ödülü ise Tavas’a verildi.