Kral Yolu’nda çalışmalar devam ediyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Kral Yolu’nda çalışmalar devam ediyor

Kral Yolu’nda çalışmalar devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Haziran 2022 Cuma - 14:19Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma - 14:48
Kral Yolu’nda çalışmalar devam ediyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde başlatılan Kral Yolu projesinde çalışmalar devam ettiğini bildiren Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçeyi Pamukkale’ye bağlayan yolun yılların özlemi olduğunu belirtti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kral yolu olarak adlandırılan Hierapolis-Laodikya-Tripolis-Buldan ve Süleymanlı Yayla Gölü’nü bağlama projesinin en önemli turizm projelerinden olduğunu ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Buldan’ın Mahmutlu Mahallesi ile Pamukkale güzergahında başlattığı yol genişletme ve rehabilitasyon çalışmaları devam ettiğini kaydeden Şevik, Buldan Belediyesinin de başlattığı mahalle girişleri düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

Yenicekent’in girişine tak yapılacağını belirten Şevik, “Denizli-Alaşehir yolu güzergahında girişi bulunan tüm mahallelerimizin görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmak amacıyla başlattığımız tak ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı. Son olarak Yenicekent Mahallemizin giriş takı dikildi. Yazıları ve süslemeleri kaldı. Daha önce Yenicekent girişinde mahallenin üzüm bağlarını, Tripolis Antik Kenti’ni simgeleyen sembollerle bezeli çeşmeye uygun bir şekilde süslenecek olan tak, mahallemize ve Buldan’a çok yakışacak” dedi.

Buldan’ı Pamukkale’ye bağlayan Yenicekent-Tripolis-Mahmutlu turizm yolunda çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Şevik, “Mahmutlu Mahallemizin içerisinden geçen Pamukkale Yolu üzerinde bulunan atıl durumdaki ilkokul bahçesini Sosyal Tesis olarak yeniden düzenliyoruz. Mahalle sakinlerimizin sosyalleşebileceği yeşil alan düzenlemesinin yanı sıra düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği yarı açık sosyal tesis inşaatı tamamlandığında, turizm yolu üzerindeki görüntü kirliliği de giderilmiş olacak” diye konuştu.

Mahmutlu Mahallesi girişinde bulunan köprünün genişletilerek trafiğin rahatlatılacağını belirten Şevik, “Buldan Belediyesi olarak Kral Yolu hattında başlattığımız çalışmalar devam ederken, Mahmutlu-Pamukkale yol güzergahında Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan yol genişletme ve iyileştirme çalışması da sürüyor. Bu yol Buldanlıların 30 yıllık özlemi idi. Nihayet iyileştiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim. Buldan-Yenicekent-Sarayköy-Pamukkale yol güzergahındaki çalışma tamamlandığında yalnızca Buldan turizmine, ilçe ekonomisine değil, Denizli ve bölge turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, Buldanlıların bu yolun iyileştirilmesini 30 yıldan beri beklediğini, yeniden aktif hale gelecek yolun Pamukkale’ye gelen turistlerin kısa bir yol güzergahıyla Buldan’a ulaşmalarının sağlanacağını, bunun da ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmaya olanak sağlayacağını söyledi.