Vatandaşın karayolları ile tehlikeli kavşak inatlaşması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Vatandaşın karayolları ile tehlikeli kavşak inatlaşması

Vatandaşın karayolları ile tehlikeli kavşak inatlaşması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2021 Çarşamba - 15:20Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba - 15:20
Vatandaşın karayolları ile tehlikeli kavşak inatlaşması

Denizli’nin Buldan ilçesinde Karayolları İdaresi ile vatandaşlar arasında tehlikeli bir kavşak inatlaşması yaşanıyor. Karayolarının trafik kazaları oluşturduğu gerekçesiyle kapattığı kavşak, her defasında yeniden açılıyor.

İlçenin Gölbaşı Mahallesi’nde yıllardır yaşanan kavşak sorunu çözülemiyor. Mahallede yaşayanlar, 5 kilometrelik mesafeye gitmemek için Karadere mevkisindeki refüjün bordür taşlarını sökerek, karayolunda geçiş noktası oluşturuyor. Karayolları idaresi ise, böyle bir geçişin trafik kazalarına yol açabileceği nedeniyle sökülen bordür taşlarını yeniden yerleştiriyor. oluşturduğu tehlike nedeniyle

Gölbaşı Mahallesi Muhtarı Süleyman Gökçe, yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta ve şehirlerarası yol üzerinde bulunan kavşağı kullanmak zorunda kaldıklarını, hızlı geçen araçlar nedeniyle kendilerinin oluşturduğu geçiş noktasından daha fazla tehlike yaşadıklarını öne sürdü. Gökçe, şunları söyledi:

“Burada bulunan kavşağı Karayolları bordürlerle kapatıyor. Ancak bölgede oturan vatandaşlar evlerine ve bağlarına gidebilmek için yaklaşık 5 kilometre aşağıda bulunan Buldan-Salihli karayolunu kullanmak zorunda kalıyor. Orada bulunan kavşak çok tehlikeli. Sürekli kamyonlar, tırlar ve otobüsler geçiyor. Trafiğin yoğun olduğu yolda, her an için tehlike yaşıyoruz. Bu bölgede yüzde 5 tehlike yaşıyorsak, Buldan-Salihli kavşağında yüzde yüz tehlike yaşıyoruz. Ambulans hizmetlerinde zaman kaybı yaşıyoruz. Vatandaşımız daha fazla akaryakıt harcıyor. Yetkilere durumu anlattık. Ama sesimizi duyan olmadı. Hiçbir yetkili gelip de vatandaşın şikâyetinin ne olduğunu bile sormadı. Şimdi Karayolları kavşağı kapatıyor. Ancak vatandaş üç gün sonra burayı yeniden kullanımına açıyor.”

DENİZLİ (İHA)