Seçim fabrikasına kapatma kararı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Seçim fabrikasına kapatma kararı

Seçim fabrikasına kapatma kararı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2019 Cuma - 17:27Güncelleme: 19 Nisan 2019 Cuma - 23:37
Seçim fabrikasına kapatma kararı

Denizli’nin Buldan ilçesinde yerel seçimler öncesinde belediye ile işadamı Ahmet Yüksel işbirliğiyle yerel seçimler öncesinde kurulan tekstil fabrikası için kapatma kararı alındı. Kararı Buldan Belediyesi alırken, 125 çalışana iş akitlerinin feshedildiği bildirildi.

Buldandayasam.net’in haberine göre, Buldan Belediyesi’nin kuruluşu olan BULDAŞ şirketi ve Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu üyesi işadamı Ahmet Yüksel işbirliği ile Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’ndeki belediyeye ait eski kurutma tesisinde üretime başlayan Yenice Tekstil fabrikası, yeni seçilen MHP’li başkan Mustafa Şevik ve ekibi tarafından kapatılma kararı alındı.

İç çamaşırı üretimi yapılan fabrikada çalışan 125 işçi, belediyeye çağrılarak iş akitlerinin feshedildiği belirtilerek, çıkış için imza atmaları söylendi. İşçiler, imza atmayacaklarını söyleyip, belediyeyi terk etti.

Daha sonra fabrika önünde toplanan işçilerle birlikte işadamı Yüksel bir açıklama yaptı. Yüksel açıklamasında şunları söyledi:

“Bu fabrikanın hiçbir siyasi parti ve siyasi kuruluşla ilgisi yoktur. Buranın Buldan Belediyesi’ne kirası ödenmiştir ve aylık bin TL kira ödenmeye devam edilmektedir. Buldan Belediyesi’nden biz burayı harabe halinde aldık. 370 bin TL bizzat cebimden ödeyerek bu hale getirdik. Yurt dışından 240 yeni makine aldık. 1 Mayıs itibariyle yeni makinelerimiz gelecek ve üretime devam edeceğiz. Burayı kapatacak olan kişiler önce bize 370 bin lirayı öder. Bu içerideki makinelerin parasını, BULDAŞ adına kesilen faturaların parasını ben ödedim. BULDAŞ’ın burada delikli bir lirası yoktur.

BULDAŞ bizi buraya iş, aş için çağırdı. Biz buraya iş, aş için geldik. Belediye Başkanı Mustafa Şevik burayı kapatacağım diyeceğine, burası gibi daha nice yerlerin açılması için bizimle oturması, bizimle konuşması, bize destek olması gerekir.

Burası SGK desteği ile kurulmuş bir işletmedir. Burada çalışan 125 kişinin 3 aylık maaşını SGK ödeyecek. Ayrıca daha sonraki 6 aylık sigortaları da devlet tarafından ödenecek. 9 ayın sonunda da burada çalışanların en az yarısını biz istihdam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda işçi sayımızı 600 kişiye çıkarmak istiyoruz. Burayı kapatmak isteyenler bir kez daha oturup düşünsünler.”



“3 MİLYON LİRA PARA HARCADIM”

Yüksel, fabrikada makine ve çalışma olmadığı iddialarına da “Burayı açarak 15 kişiye istihdam yarattık. Sayın Şevik, fabrikada makine olmadığını söylüyor. Görmeden açıklama yapmak yerine gelip baksın. Açılışa davet ettik gelmedi, çiçek gönderdi. İşyerinin ruhsatını hala imzalamıyor. Ben buraya 3 milyon lira dolayında para harcadım. Siyasi rakibi Mustafa Gülbay ile arasında bir husumet varsa onu kendileri halletsin” yanıtını verdi.