Kuzugöbeği mevsimi başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Kuzugöbeği mevsimi başladı

Kuzugöbeği mevsimi başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2019 Perşembe - 21:10Güncelleme: 11 Nisan 2019 Perşembe - 21:11
Kuzugöbeği mevsimi başladı

Doğada yetişen, ancak bilinçsiz toplama nedeniyle nadir bulunur hale gelen kuzugöbeği mevsimi nisan yağmurlarıyla birlikte başladı.

Yağışlı geçen günler ve ardından güneşin yüzünü göstermesiyle kuzugöbeği mantarı toprak üzerine çıktı. Nisan yağmurlarıyla çam ağaçlarının altında kendini gösteren kuzugöbeği mantarında ilk hasat fotoğrafları da gelmeye başladı.

Bugün Buldan’da dağlık araziye giden bir grup, oldukça iyi sayılabilecek miktarda kuzugöbeği toplayıp döndü. Grup üyeleri, topladıkları kuzugöbeğinin fotoğraflarını çekip paylaştı. Kuzugöbeğini buldukları bölgeyi ise sır olarak sakladılar.

İYİ BİR BESİN KAYNAĞI

Kilosu 100 lira dolayında alıcı bulan kuzugöbeği mantarı tam bir besin deposu. Kuzugöbeğinde B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum,sodyum,çinko ve potasyum bulunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren kuzugöbeğinin kansızlığa iyi geldiği, kansere karşı etkili olduğu, kan şekeri düşüklüğüne iyi geldiği, karaciğer, kalp ve göz sağlığında etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca ilaç ve kozmetik sanayinde de kullanılıyor.