Kuyulara gömülen karlar serinlik için çıkarılıyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Kuyulara gömülen karlar serinlik için çıkarılıyor

Kuyulara gömülen karlar serinlik için çıkarılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:30Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:30
Kuyulara gömülen karlar serinlik için çıkarılıyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde, kış aylarında kuyulara gömülen karlar, havaların iyice ısındığı şu günlerde serinlik için çıkarılıyor. Özenle hazırlanan kar şurupları müşterilere sunuluyor.

Buldan’daki 1150 rakımlı Yayla Gölü çevresine kışın yağan karlar toplanıp, kuyulara gömülüyor. Yaz aylarında da karlı şurup olarak tüketime sunulmak üzere bu kuyulardan çıkarılıyor.

Testereyle kalıplar halinde kesilen karlar, şerbetle karıştırılıp pazar yerlerinde, pastane ve benzeri iş yerlerinde satışa sunuluyor.

Kar şurubu satan Ali Rıza Karacaoğlu, kar gömme işlemini kışın en soğuk günlerinde yaptıklarını belirtti. Karacaoğlu, “Sıcakların başlaması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte, gömdüğümüz karları keserek pazara getiriyoruz. Daha sonra üzerine kendimizin doğal yollarla ürettiği vişne, portakal, karadut ve limon sularıyla karın üzerine dökerek müşterilerimize sunuyoruz. Yazın iş yerimizde sattığımız gibi, istek üzerine mevlüt ve düğünlerde dağıtımını yapıyoruz. Karlama mesleği yüz yıllardır süren bir mesleğimizdir. Babamın dedeleri karlamacılık yaparlarmış, onlardan dedeme ve sonra babama geçmiş. Ben de babamdan bu işi öğrendim ve devraldım. Karlamacılık mesleğini sürdürmeye kararlıyım” dedi.

DENİZLİ (İHA)