Buldan’da dün akşam iftar vakti aralıklarla iki akşam ezanı okunması, ilçede “orucumuzu erken mi açtık?” tereddütleri yaşanmasına neden oldu.
Buldanlılar, oruçlarını akşam ezanı ve belediyeden yayınlanan siren sesiyle açtı Ramazan ayı boyunca. Dün de akşam saatlerinde orucunu açmayı bekleyenler, ezanı duymalarının ardından iftar yaptı. Ancak, aradan 7 dakika geçtikten sonra bir ezan daha okundu. Birçok Buldanlı “orucumuzu erken mi açtık?” diye birbirlerine sorarken, bir taraftan da imsakiyelerdeki saati kontrol etti.
Buldanlıların yaşadığı bu tereddüdü İlçe Müftülüğü giderdi. Hoparlör ile duyuru yapan İlçe Müftülüğü, “bazı bölgelerde ezan sesi duyulmadığı, bu nedenle ikinci kez ezan okunduğu” açıklamasını yaptı ve Buldanlılar rahat bir nefes aldı.