Deve güreşleri gelirleriyle hastaneye cihaz alınacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Deve güreşleri gelirleriyle hastaneye cihaz alınacak

Deve güreşleri gelirleriyle hastaneye cihaz alınacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2020 Salı - 11:36Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı - 11:36
Deve güreşleri gelirleriyle hastaneye cihaz alınacak

Denizli’nin Buldan ilçesinde düzenlenen geleneksel deve güreşlerinden elde edilecek gelir, cihaz alımı için Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine bağışlanacak.

Doğanköy Arena’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerinde hazırlıklarda sona gelindi. Hazırlıklar tamamlanan yarışlarda bu yılki gelirler Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine cihaz alımında kullanılacağı açıklayan tertip komitesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da develerin hastane yararına güreşeceğini açıkladı.

Açıklamada, kadınlar ve çocuklardan ücret alınmayacağı da belirtilerek, “Güreşlerimizi için Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin şampiyonlar ligi develerini güreşlerimize davet ettik. Geçtiğimiz yıllarda Buldan deve güreşleri adından çok söz ettirmişti. Bu yılda çok iddialı güreşler olacak ve vatandaşlarımız güreşe doyacak. Bu yıl ki güreş ağamız Poyraz Yalçın olacak. Develer birbirinden iddialı maçlarda ve kupa müsabakalarında kapışacak. Bu muhteşem organizasyona deve güreşi sevenleri ve halkımızı davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

DENİZLİ (İHA)