Belediye personeline coronavirüs izni – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Belediye personeline coronavirüs izni

Belediye personeline coronavirüs izni

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2020 Cuma - 19:39Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma - 19:40
Belediye personeline coronavirüs izni

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, coronavirüs salgını nedeniyle belediyede görevli kadın, engelli, kronik rahatsızlığı olanlar ile 60 yaş üzeri çalışanlara izin verildiğini bildirdi.

Buldan Belediyesi, yapılan anonslarla coronavirüse karşı önerilen 14 kurala hassasiyetle uyulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların ve uzmanların açıklama ve uyarılarını yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Şevik, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında belediye çalışanlarından bir kısmının izne ayrıldığını açıkladı.Kadın, engelli ve 60 yaş üstü çalışanların belirli bir süre idari izinli sayılacağını kaydeden Şevik, “Hizmetlerimizin aksamaması için görevli personelimizin ellerinden gelen çabayı en üst düzeyde göstereceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Vatandaşlara da seslenen Şevik, "Özellikle kurallara riayet edilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere uzmanların uyarılarını takip ederek kişisel temizlik tedbirlerinizi mutlaka almalılar. Mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmesinler. Uzmanların açıklamaları doğrultusunda eller sık sık sabunla ve bol suyla yıkanmalı, su ve sabuna ulaşamayacağımız durumlar için yanımızda mutlaka kolonya veya dezenfektan taşımayı ihmal etmesinler. Eğer kendisini hasta hissediyorsanız mutlaka bir sağlık kuruluşuna gitmeliler ve Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı korona virüse karşı 14 kuralı mutlaka uygulamaları gerekiyor" diye konuştu.