Üniversite öğrencisi kızı için internet bağlantısı kurulan yere ev yaptı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Üniversite öğrencisi kızı için internet bağlantısı...

Üniversite öğrencisi kızı için internet bağlantısı kurulan yere ev yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2020 Pazar - 22:25Güncelleme: 27 Aralık 2020 Pazar - 22:29
Üniversite öğrencisi kızı için internet bağlantısı kurulan yere ev yaptı

Denizli’nin Buldan ilçesinde, GSM operatörlerince sağlanan internet bağlantısının sorun olduğu mahallede ikamet eden Başol Ailesi, üniversite öğrencisi kızları için çareyi sinyalin güçlü ulaştığı yere ev yapmakta buldu.

Buldan’ın ilçe merkezine uzak mahallelerinden Türlübey’de “Sinyal yetersiz. Cep telefonu ve internet bağlantısı yetersiz” çağrıları karşılıksız kalınca Bilal Başol, üniversite öğrencisi kızının derslerinden geri kalmaması için çareyi mahalle dışındaki tarlasına tek odalı bir ev yapmakta buldu.

Yaşadıklarını anlatan Başol, “Kızım Rümeysa Nur, Giresun Üniversitesi öğrencisi. Mahallemizin büyük bölümünde cep telefonları çekmiyor. Dolayısıyla internet bağlantısı da kurulamıyor. Kızımın ise uzaktan eğitimle canlı ders anlatımlarına katılması gerekiyordu. Bunu bir süre araç içinden denedik. İnternet bağlantısı kurulan yere gidiyor, orada ders bitene kadar bekliyorduk. Ancak havaların soğumaya başlamasıyla saat 17.00’den 23.00’e kadar araç içinde kalmak zorlaştı. Ben de komşularımın da yardımıyla internet bağlantısı kurulabilen tarlamın bir köşesine tek odalı ev yaptım. Ders zamanı buraya geliyoruz” dedi.

Üniversite öğrencisi Rümeysa Nur Başol ise, pandemi sürecinde uzaktan eğitimle derslerin devam ettiğini söyleyerek, “Giresun Üniversitesi öğrencisiyim. Evde internet çekmediği için sıkça derslere katılamıyordum. Çareyi araçla gelip internet bağlantısı sağlamakta bulduk. Ama havalar soğuyunca bu da zorlamaya başladı. Babam buraya tek odalı bir ev yaptı ve derslere katılma imkanı buldum. Derse girmek için her akşam burada olmak zorundayım. Mahallemizde internet sorunları, telefon sorunları olduğu için öğrencilerin problemini çözecek bir çalışma yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.