Çarşı Camisi’nde restorasyon çalışması başladı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Çarşı Camisi’nde restorasyon çalışması başladı

Çarşı Camisi’nde restorasyon çalışması başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2022 Salı - 16:10Güncelleme: 14 Eylül 2022 Çarşamba - 18:20
Çarşı Camisi’nde restorasyon çalışması başladı

Denizli’nin buldan ilçesindeki 17’nci yüzyılda yapılan Çarşı Camisi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Ağustos ayında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kararı doğrultusunda tarihi Çarşı Camisi’nin çevresini kapatan dükkanların yıkımını gerçekleştiren Buldan Belediyesi, caminin restorasyonunu da üstlendi.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayı ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün gözetiminde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “17’nci yüzyıla ait Çarşı Camisi’nin etrafını çevreleyen ve görüntü kirliliği oluşturan dükkanları yıkarak, görünürlüğü sağladık. Caminin dış cephesinin sıva artıklarından temizlenmesi ve hasar gören bölümlerin aslına uygun olarak restore edilmesi için yürütülen çalışmayı da Buldan Belediyesi olarak biz üstlendik” dedi.

Çarşı Camisi’nin restorasyonunun “Buldan Kültür Ringi” projesine ayrı bir değer katacağını kaydeden Şevik, “İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin izleyeceği kültür ringi üzerinde bulunan Çarşı Camisi, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle bir dönem bölgenin en hareketli tarihi çarşı yeniden canlanacak. Projesi Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylanan Tavacı, Tarakçı, Düzalan ve Terziler Kaşı sokaklarımızda sağlıklaştırma, aynı güzergahta bulunan Mavi Ev, Berber Nihat ve Ballar Konağı’nı da en kısa zamanda restore ederek kültür ringi projemizi tamamlamış olacağız” diye konuştu.