Buldan’da yanan alan ağaçlandırılıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da yanan alan ağaçlandırılıyor

Buldan’da yanan alan ağaçlandırılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2022 Pazartesi - 17:39Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi - 17:39
Buldan’da yanan alan ağaçlandırılıyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde, geçen yıl çıkan yangında kül olan çam ağaçlarının bulunduğu bölgede ağaçlandırma syapılıyor.

Buldan’da, Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Buldan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikme etkinliği düzenlendi. Geçen yıl çıkan yangında yanan Türlübey ormanlık alanında  düzenlenen etkinliğine İlçe Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve Alacaoğlu Orta Okulu öğrencileri katıldı.

Türlübey’de yanan alanın ağaçlandırılması çalışmalarının devam ettiğini bildiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Orman Bölge Müdürlüğü ve Buldan Orman İşletme Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre bugüne kadar kızılçam, fıstıkçamı, iğde, akasya, alıç, karaservi, ıhlamur, kekik ve lavanta gibi türlerden 240 bin fidan dikimi yapılmış. Bugün öğrencilerimizle birlikte 200 fidanı toprakla buluşturduk. Yangında zarar gören alan hızla ağaçlandırılması bizleri çok memnun etti. Türlübey ormanımız yeniden yeşerecek. Allah bir daha öyle felaket yaşatmasın” dedi.