Buldan’da Oğuz Mahallesi’ne turist karşılama merkezi kurulacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da Oğuz Mahallesi’ne turist karşılama merkezi...

Buldan’da Oğuz Mahallesi’ne turist karşılama merkezi kurulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Aralık 2021 Cuma - 11:10Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma - 11:16
Buldan’da Oğuz Mahallesi’ne turist karşılama merkezi kurulacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tripolis Antik Kenti’ne ulaşılan üç güzergahtan birisi olan Oğuz Mahallesi’ne “turist karşılama merkezi” kurulacağını bildirdi.

Buldan ilçe merkezi ve bağlı mahallelerin giriş-çıkışlarını yeniden düzenlemek, güzelleştirmek, mahallelerin bilinirliğini ve görünürlüğünü artırmak amacıyla başlatılan Giriş Kapısı (TAK) ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yapıldığı yerlerden Oğuz Mahallesi’ndeki çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldan’dan Tripolis Antik Kenti’ne açılan üç giriş kapımız var. Denizli-Alaşehir yol güzergahında girişi bulunan Doğan, Oğuz ve Yenişehir mahallelerimiz Buldan’ın Tripolis Antik Kenti’ne açılan kapıları. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan bu üç giriş kapımızı yeniden düzenleyerek, turizm kenti Buldan’a yakışır hale getireceğiz. Çalışmalarımız, Oğuz Mahalle girişinden başladı” açıklamasını yaptı.

Duvar ile çevrilecek yeri “international alan” olarak hizmete sunacaklarını kaydeden Şevik, “Bu alan, vatandaşlarımız tarafından atılan moloz ve evsel atıklarla çöplüğe dönmüş vaziyette idi. Denizli –Alaşehir yolu üzerinde çirkin bir görüntü oluşturan çöpleri, molozları temizledik, duvar çalışmalarına başladık. Burasını, international noktası olarak değerlendirmek istiyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında Tripolis Antik Kenti başta olmak üzere, Buldan’ımızın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek için gelen yerli ve yabancı turistleri karşılama noktası olacak. Alan içerisinde, kafe, ürün satış noktası, dinlenme alanı ve Buldan’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı stantlar yer alacak. Burasını BELKÜM Kadın Kooperatifine devredeceğiz ve onlar ilçemizin yöresel lezzetlerinden, dokuması kadar ürünlerini sergileyip tanıtımını üstlenecek” dedi.

Kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla restorasyon ve sokak sağlıklaştırması uygulamalarıyla bütünlük sağlayan çalışmaları mahallelerde de yaptıklarını belirten Şevik, sözlerine şunları ilave etti:

“Buldan belediye başkanı olarak görev yaptığım ilk 7 yıllık dönemde olduğu gibi, yeni dönemde de tek bir hedefim var. O da Buldan’ı dokumasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve doğal güzelliğiyle bir turizm kenti yapmak. Bu anlamda ilçe merkezinde güzel çalışmalara imza attık. Mahallelerimizde de yaptığımız çalışmalarımız, Kültür Ringi ve Kral Yolu projemize uygun alarak ilerlemektedir. Buldan, turizmden hak ettiği payı ve bölge turizminde yerini alması için çalışmalarımız devam edecek.”