Buldan’da 80 kursiyerden sergi – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da 80 kursiyerden sergi

Buldan’da 80 kursiyerden sergi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2022 Pazartesi - 08:28Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi - 08:29
Buldan’da 80 kursiyerden sergi

Denizli’nin Buldan ilçesinde, Hicazkar Müzik ve Sanat Merkezinin resim kursu ve 80 kursiyer çalışmalarını açılan sergiyle beğeniye sundu.

Hicazkâr Müzik ve Sanat Merkezince düzenlenen kursta resim eğitimi alan 5 -65 yaş gurubu 80 kursiyer, BELKÜM’de çeşitli tekniklerle oluşturdukları eserlerinden oluşan bir sergi açtı. Serginin açılışını Buldan belediye Başkanı Mustafa Şevik yaptı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Şevik, “Bir dönem mahkumların volta attığı cezaevi avlusu, bugün kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu bizim için gurur verici. Kursiyerlerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

İlçede kültür ve sanat etkinliklerine ilginin artmasının sevindirici olduğunu belertin Şevik, “Öğrencilerin resim yapma kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve sanata olan ilgilerinin artırılması amacıyla görsel sanatlar ve müzik kurslarının açılmasını önemsiyoruz. İlginin artması ise bizleri memnun ediyor. Kısa bir süre önce kamulaştırdığımız Taş Evin restorasyonu tamamlandığında konservatuar olarak öğrencilerimizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Burada öğrencilerimiz ücretsiz kurslara katılarak kendilerini geliştirebilecek, yeteneklerini keşfedecekler” diye konuştu.

Bu arada gitar, bağlama, keman, piyano kurs öğrencileri de müzik dinletisi sundu.